Becali, aproape de o lovitura financiara de proportii: 10 milioane de euro

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 09:01
6387 citiri
Becali, aproape de o lovitura financiara de proportii: 10 milioane de euro
Foto: Gazeta Sporturilor

Perioada petrecuta in inchisoare ii prieste lui Gigi Becali din punct de vedere al incasarilor din transferuri. Dupa Vlad Chiriches si Florin Gardos, vanduti pe sume impresionante in Anglia, patronul Stelei este pe punctul de a da o noua lovitura financiara.

Campioana Romaniei este pe cale sa-l vanda pe Alexandru Chipciu in schimbul a 10 milioane de euro, potrivit ProTV.

Mijlocasul ofensiv al Stelei este urmarit de mai multe echipe din Anglia si Italia, iar transferul s-ar putea realiza in aceasta iarna.

Chipciu a mai fost aproape de o plecare de la Steaua si in urma cu un an si jumatate, dar la acel moment Gigi Becali nu a acceptat o oferta din Franta.

Fotbalistul in varsta de 25 de ani a fost cumparat de Steaua de la FC Brasov in 2012, in schimbul a 1 milion de euro. Brasovenii vor mai incasa 1 milion de euro in momentul in care Chipciu va pleca de la Steaua.

In cei doi ani petrecuti in Ghencea, Chipciu a devenit un om de baza, avand 17 goluri in 75 de meciuri disputate in Liga 1.

De asemenea, Chipciu a acumulat si 17 selectii in nationala mare a Romaniei.

Profit istoric pentru Becali

In perioada petrecuta in inchisoare, Gigi Becali a avut, totusi, o satisfactie intrucat lucrurile la Steaua au mers excelent atat din punct de vedere sportiv cat, mai ales, financiar.

In 2013, ultimul an pentru care exista date oficiale la Ministerul Finantelor, Steaua a avut un profit de 13,3 milioane de euro. Din aceasta suma, Becali a retras 10,5 milioane de euro, in contul imprumuturilor pe care le-a facut in ultimii ani.

De altfel, din acest an, Steaua a reusit sa anuleze toate datoriile pe care le avea catre Gigi Becali, dupa ce acesta creditase clubul in ultimii ani cu diverse imprumuturi.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#transfer Chipciu, #vanzare Chipciu, #Gigi Becali incasari Steaua , #Steaua