Becali "salvatorul" plange dupa bani

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 18:41
2673 citiri
Becali "salvatorul" plange dupa bani

Aproape doua zile a stat mai mult la televizor decat oricine altcineva. In cateva minute, a devenit cel mai mare specialist roman in gazon, avand in spate si experienta pastorala din copilarie. A tipat, a jignit, a ras. S-a autodeclarat salvator al neamului aruncand, doar din gura binenteles, cu zecile si sutele de mii de euro pentru a spala rusinea gazonului de pe National Arena.

Multi au inchis televizoarele. Si mai multi, poate, s-au entuziasmant crezand ca, in sfarsit, unul din oamenii cu bani din tara va face ceva, oarecum dezinteresat, pentru tara.

Dupa doua zile in care s-a plimbat la toate posturile TV, in care a facut vizite nocturne la stadion alaturi de specialisti adusi in miez de noapte, dupa zile in care anunta amanarea unui meci de cupa europeana, finantatorul Stelei a fost pus cu botul pe labe de cei de la UEFA, care au mutat meciul Stelei la Cluj.

Daramat, nervos, irascibil. Asa a aparut Becali la conferinta de presa si poate ca din cauza acestei stari in care se afla a spus adevarul. Am aflat de la el ca, prin mutarea meciului cu Schalke 04 din Bucuresti, Steaua, deci el, pierde nu mai putin de 400.000 de euro, bani pe care i-ar fi incasat din vanzarea a 50.000 de bilete.

"Voi stiti ce inseamna 400.000 de euro? O avere!", astfel a vorbit omul care cu nici 24 de ore mai devreme dadea fara nicio urma de regret 360.000 de euro unei firme din Olanda pentru a schimba gazonul. Ba chiar se si lauda ca banii vor fi o donatie pentru Primaria Capitalei pentru a nu se pierde in hatisul birocratic.

Dupa numai o zi, situatia s-a schimbat cu 180 de grade. Donatia si salvarea natiunii prin schimbarea gazonului s-au transformat subit intr-o avere, o avere asa de mare ca "ii tremura degetul", asa cum singur a marturisit, din cauza nervilor.

"Cel mai tare ma doare banii", a spus Gigi Becali in fata jurnalistilor prezenti la conferinta de presa si nu avem niciun motiv sa nu il credem pentru ca niciodata finantatorul Stelei, de cand a aparut in viata publica si pana acum, nu a facut vreun gest care sa nu ii aduca un castig, fie ca acesta a fost material sau in planul imaginii.

Asadar, ce a urmarit cu circul din ultimele zile "salvatorul" Becali?

Aici sunt doua posibilitati. Fie stia ca nu are cum sa schimbe gazonul de pe National Arena, stadionul fiind unul nou, care inca nu a fost complet finisat si predat Primariei, caz in care constructorul are responsabilitatea de a-l face functional. In acest caz, Gigi probabil ca dorea sa puncteze la capitolul imagine, motiv pentru care a aruncat cu sutele de mii de euro de parca ar fi fost Bill Gates.

Se poate ca Becali sa isi fi dorit chiar cu adevarat sa schimbe gazonul, insa cu amendamentul ca si-ar fi recuperat banii ulterior, fie de la constructor, fie de la Primarie, careia nu i-ar mai fi platit chirie o anumita perioada de timp. Si in acest caz ar fi punctat la capitolul imagine, banii nu i-ar fi pierdut, ba chiar ar fi castigat o anumita influenta in discutiile legate de stadion, fiind omul care l-a refacut functional.

In orice caz, planurile, oricare ar fi fost ele, i-au fost date peste cap de cei de la UEFA, for care, indiferent de pacatele pe care le are, are marele merit de a respinge cu vehementa balcanismele din tara noastra.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...