Becali scoate bani de la Steaua

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 14:02
4153 citiri
Becali scoate bani de la Steaua

Gigi Becali, finantatorul Stelei, a inceput sa scoata bani din conturile echipei din bulevardul Ghencea.

Fiind implicat in politica, de cativa ani latifundiarul din Pipera este obligat ca, in fiecare an, sa faca publice sumele de bani pe care le are de recuperat. Pe aceasta lista, un loc fruntas il ocupa datoriile clubului Steaua.

Ca marea majoritate a patronilor de cluburi din Romania, Gigi Becali nu investeste bani in echipa, ci imprumuta formatia cu diverse sume iar cand aceasta incaseaza, fie ca e vorba de bani de la UEFA, pentru participari europene, de la LPF, drepturi TV, din transferuri sau din vanzarea biletelor, patronii "umbla" in conturi si isi recupereaza datoriile.

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, cea mai mare datorie a Stelei catre Becali a fost inregistrata in anul 2010, atunci cand proaspatul deputat avea de recuperat peste 21 de milioane de euro.

In ultimii doi ani echipa din Ghencea a inceput sa mearga tot mai bine iar Becali nu a stat prea mult pe ganduri, luand milioane de euro din conturile Stelei.

Asa s-a ajuns ca la finalul lui 2012 Steaua sa ii datoreze finantatorului ei "doar" 10 milioane de euro!

"Steaua a inceput sa produca bani si in ultimii doi ani nu numai ca n-am mai fost nevoit sa bag, dar am scos peste 10-11 milioane", a confirmat Becali.

Mai mult, latifundiarul este sigur ca in anii urmatori va reusi sa isi recupereze in totalitate datoria, ba chiar sa scoata si ceva bani in plus.

"O sa iau toti banii inapoi, mai am 10 milioane, excluzand capitalul social de 10 milioane de euro, cu care am participat la inceput, dar pe care nu l-am trecut ca datorie. Daca vom ajunge in Champions League, nu numai ca o sa-mi recuperez toti banii bagati la Steaua, dar o sa fac si profit", a declarat Becali.

In anul recent incheiat, Steaua a dat lovitura la capitolul incasari, "ros-albastrii" jucand de multe ori pe National Arena cu 50.000 de oameni in tribune.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....