Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gigi Becali, dezvaluire socanta in Cazul Valiza

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 21:04
7354 citiri
Gigi Becali, dezvaluire socanta in Cazul Valiza

Gigi Becali, patronul Stelei, a dezvaluit o discutie din vara anului 2008, inainte de ultima etapa din Liga I, cand CFR Cluj intalnea marea rivala "U", intr-un meci decisiv in lupta pentru titlu.

Finantatorul echipei din Bulevardul Ghencea sustine ca, in timp ce incerca sa motiveze "sepcile rosii", a aflat ca cei de la Universitatea discutau in paralel si cu rivalii de la CFR Cluj, antrenati in acel moment de Ioan Andone.

"CFR are acoperire pentru ca are oamenii la DNA. Cand am vorbit cu Toni Dobos, mi l-a dat la un moment dat pe 'secundul' lui la telefon si imi zicea: 'Nea Gigi, ai grija ce faci ca Toni e pe linia cealalta cu nea Ando!'. Nu vreau sa ma cert cu Andone, dar imi spunea: 'Avem si alte oferte din partea cealalta!'. Convorbirea asta de ce n-a iesit la stenograme?", a spus Gigi Becali la GSP TV.

In data de 7 mai 2008, procurorii DNA au retinut la Cluj cinci apropiati ai patronului Stelei, Gigi Becali, precum si suma de 1,7 milioane de euro, bani ce ar fi fost destinati fotbalistilor si oficialilor de la Universitatea Cluj.

Gruparea din bulevardul Ghencea se afla in acel moment in lupta directa cu CFR Cluj pentru castigarea titlului de campioana, iar "feroviarii" jucau in ultima etapa chiar impotriva rivalei "U". Pentru a-i stimula pe "studenti" Becali le-a promis sume importante de bani in cazul in care CFR s-ar fi incurcat pe "Moina".

DNA a intrat insa pe fir si a confiscat banii, Becali si apropiatii sai, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca, Radu Gheorghe Marino si Raul Volcinschi, fiind cercetati si apoi trimisi in judecata sub acuzatiile de de dare de mita si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In Liga I, dosarul "Valiza" a fost inchis de catre Liga Profesionista de Fotbal, Steaua fiind scapata de o retrogradare in esalonul secund.

C.F.

Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Risto Radunovic este unul dintre jucătorii de bază ai FCSB, având cotă de piață evaluată la 1,4 milioane de euro. Muntenegreanul are contribuții importantă acesta fiind un jucător...
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
FCSB poate fi campioană la finalul acestui sezon având un avans considerabil față de rivale, din play-off mai fiind de disputat încă cinci etape. FCSB are 11 puncte avans față de locul 2....
#Gigi Becali, #Steaua Bucuresti, #stenograme Becali, #dezvaluiri cazul Valiza, #cazul valiza Steaua , #Steaua