Gigi Becali face dezvaluiri incendiare: Iata cum a preluat Steaua

Luni, 22 Decembrie 2014, ora 07:22
8837 citiri
Gigi Becali face dezvaluiri incendiare: Iata cum a preluat Steaua

Gigi Becali a facut o serie de dezvaluiri incendiare in cartea pe care scris-o in inchisoare, inclusiv despre preluarea clubului Steaua.

Latifundiarul povesteste cum a decurs, din punctul sau de vedere, preluarea celei mai importante echipe din fotbalul romanesc.

"Vreme de 5 ani, intre 1998 si 2003, AFC Steaua acumulase o datorie aproximativa de 12 milioane de dolari numai catre bugetul de stat. De prin 2000, adunase si catre mine, persoana fizica Gigi Becali, alte 4 milioane de dolari. Cu nea Viorel Paunescu eram prieten, dar, de la o vreme, simteam ca eram bun de finantator, nu si de actionar. Practic, datoria concreta era de 16 milioane.

Era aproape de Craciun, 2002, si noi tot ne certam cum sa facem evaluarea clubului. Eu, in calitate de investitor, nea Vio, ca presedinte al Consiliului de Administratie. Pana la urma, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii lui Cuza, am avut ceva emotii la sedinta Adunarii Generale, dar a iesit bine: Gigi Becali 51%, AFC Steaua 36%, Paunescu 6%, Piturca 4%, Lucian Becali 3%", povesteste Becali, conform editiei tiparite a Gazetei Sporturilor.

Inaintea sedintei Adunarii Generale in care a devenit patron al clubului, Becali a fost comparat cu Valentin Ceausescu.

"Unii, nu spun care, ziceau ca vreau puterea precum Nicolae Ceausescu. Nu m-am suparat, din contra, le-a, spus ca Valentin aducea jucatori la Steaua din vorbe. Pac!, dadea un telefon si venea ala tuns, ras si frezat. Eu dadeam bani ca sa-i aduc, ceea ce era mult mai greu", explica Becali.

Acesta continua sa dezvaluie ce a facut in calitate de proprietar al Stelei.

"Pe 5 februarie 2003 am venit cu 120.000 de dolari cash pentru plata restantelor salariale. Steaua acumulase datorii mari catre alte cluburi, imi era jena. Cum jena mi-a fost cand am auzit ce salarii au cei de la Centrul de Copii si Juniori. Le-am achitat restantele, apoi le-am triplat salariile."

Gigi Becali nu spune insa ca nu a achitat datoriile istorice ale clubului, cele 12 milioane de dolari pe care defuncta AFC Steaua nu le-a platit niciodata catre bugetul de stat.

Practic, el a preluat clubul cu 3-4 milioane de dolari, suma pe care o acordase "ros-albastrilor" sub forma de imprumuturi in decursul a doi ani.

M.D.

Citeste si:
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la şedinţa de luni, 6 decembrie, a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze....
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre politicienii care l-au sfătuit pe Florin Cîțu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, spunând că, dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost...