Gura pacatosului Becali adevar graieste

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 12 Iunie 2012, ora 16:40
5524 citiri
Gura pacatosului Becali adevar graieste

Dupa o luna de tacere impusa de rigorile campaniei electorale, Gigi Becali, finantator al clubului Steaua, politician de mana a treia si afacerist cu un succes relativ, a reaparut in prim-plan. Numai ca latifundiarul, atat de avid dupa aparitiile in presa, s-a declarat deranjat de interesul mass-media, anuntand ca a descoperit linistea.

Mai mult, Becali i-a si pedepsit pe ziaristii care-l asteapta zilnic la portile "palatului" de pe Aviatorilor sustinand ca nu va mai organiza decat o conferinta de presa pe saptamana, in celelalte zile urmand a interveni, probabil zilnic, doar la un singur post TV de sport.

Trecand peste ipocrizia individului care a cautat sa speculeze in interesul lui si numai al lui orice intamplare, fie ca e vorba despre o victorie a Stelei sau o napasta in genul inundatiilor si zapezilor abatute asupra unor localitati, nu putem trece peste un mare adevar spus de gura pacatosului Becali.

Sa va vad (ziaristilor - n.r.) ce-o sa faceti fara mine. Mai puteti voi sa inventati pe altul ca mine?

Ei bine da, Gigi Becali este inventia presei din Romania, pana si el o recunoaste atat de franc. Becali a fost inventat la inceputul "erei tabloidizarii" presei din tara noastra si a fost folosit ani la rand ca si producator de subiecte artificiale. Si-a dat si el seama de acest lucru, fiind umilit de fiecare data cand a incercat sa apeleze la convingerea omului de rand - la alegeri.

Si, daca vrem sa fim corecti pana la capat, a fost si este vorba de o relatie dublu parazitara intre el si presa. Becali este parazitat de o parte a ziaristilor, care beneficiaza de subiecte artificiale, dar care aduc rating/ trafic de net/ vanzari, insa si Becali paraziteaza presa fiind promovat pana la exasperare, de cateva ori pe zi in mai toate mediile.

Acum, la adapostul linistii aparente gasita in campania electorala, Gigi ameninta ca nu mai vrea sa se expuna deoarece s-a simtit "hingherit" in ultimii ani. Sigur, fara presa el ar fi un anonim ca alti 19-20 de milioane de romani, asa ca va organiza cate o intalnire cu ziaristii in foecare saptamana si de fiecare data cand e nevoie. Ba va mai interveni si la posturile TV agreate, adica cele care il ridica in slavi si ii amplifica pana la absurd actiunile.

Poate fi inventat un nou Becali?

Cu siguranta da. Presa romana este in plina epoca a tabloidului si cauta cu disperare astfel de subiecti. Tiparul este simplu - trebuie ca respectivul sa aiba bani sau, macar, sa lase impresia ca are, sa aiba putina scoala, sa foloseasca expresiile uzuale din mediul rural si sa isi dea cu parerea despre orice si oricine. Cu cat este mai socanta acea parere, cu atat mai bine.

In fine, ar trebui sa fie patron, sau cel putin actionar, al unei echipe de fotbal din Liga 1. Becali are Steaua, insa si de la Snagov, Urziceni sau Branesti poti spune ca nu cumperi jucatori homosexuali, ca il dai afara pe cutare pentru ca are nu stiu ce tatuaj, poti sa-l injuri pe seful arbitrilor si lista e deschisa.

Totusi, Gigi Becali nu va disparea din spatiul public, aparitiile in media devenindu-i o a doua natura. El a ajuns in momentul in care are mai mare nevoie de presa decat presa are nevoie de el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Becali campanie electorala, #Gigi Becali declaratii presa, #Becali inventie presa , #Steaua