Iata cum a ajuns Gigi Becali patron la Gloria Buzau

Luni, 26 Martie 2012, ora 11:15
6180 citiri
Iata cum a ajuns Gigi Becali patron la Gloria Buzau

Gigi Becali, finantatorul celor de la Steaua, a fost pentru un sezon patron a doua cluburi din Liga 1, pe langa echipa din Ghencea el conducand si destinele Gloriei Buzau.

Totul s-a terminat dupa ce formatia buzoiana a incurcat Steaua in lupta pentru titlu, in sezonul 2007/2008, moment in care Becali a decis sa isi retraga finantarea.

Omul care l-a adus pe Becali la Buzau, Viorel Ion, povesteste cum a ajuns latifundiarul sa conduca doua echipe de Liga 1.

"O spun in premiera, ca a trecut mult timp de atunci, eu am fost cel care l-a adus. Mi-am facut rau singur, pe romaneste. Buzaul, la vremea aia, nu avea bani sa joace in Liga I. Aveam datorii de 17 miliarde de lei vechi la stat si nu luam licenta. Promovam, dar pierdeam locul. Si era pacat de munca mea si de suporterii buzoieni, care isi doreau atat de mult o echipa in 'A'. Si atunci am fost sunat de la Bucuresti....

Cum el (Gigi Becali - n.r.) nu putea sa fie implicat la doua echipe, s-a gasit solutia cu acest Bucur (Costel Bucur - n.r.). Eu chiar ma gandeam cum sa facem si cum o sa facem", a explicat Viorel Ion in Prosport.

Tehnicianul a dezvaluit si de ce a ales Becali sa sprijine pe Gloria Buzau.

"Lui Gigi ii placea publicul de aici. Au fost cateva amicale cu Steaua la Buzau si a fost mereu stadionul plin. E un oras de stelisti 99,9 la suta!"

In sezonul 2007/2008, primul de la promovare, Gloria Buzau era cunoscuta ca "Steluta", pentru ca avea in lot mai multi jucatori imprumutati de la echipa secunda a "ros-albastrilor", dar si pentru ca incerca sa faca jocurile lui Becali.

Pentru ca Gigi Becali nu putea fi patron la doua cluburi prim-divizionare, latifundiarul l-a pus in fata pe omul de afaceri Costel Bucur.

Numai ca, Gloria a incurcat Steaua in lupta pentru titlu cu o remiza de senzatie in turul acelui campionat, Romica Bunica marcand golul care avea sa duca la retrogradarea Buzaului in minutul 91.

Becali a facut scandal, s-a retras de la Buzau, iar dupa 2 ani echipa retrograda in Liga 2.

Tot in urma acelei partide Romica Bunica a fost dat afara, fiind trimis in diviziile inferioare, iar Ion Viorel a fost obligat sa ia o pauza de 3 ani.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#gigi becali patron gloria buzau, #gloria buzau steaua, #romica bunica gol steaua, #ion viorel steaua buzau , #Steaua