Cine are voie "la puscarie"?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 23 Martie 2012, ora 20:21
1822 citiri
Cine are voie "la puscarie"?

Suporterii din fotbalul romanesc sunt abuzati in momentul in care afiseaza pe stadioane, avand dreptul la libera exprimare, mesaje de tipul "Mitica la puscarie!", cu derivatele "brutarie", "psihiatrie", "coafor" si altele. In acelasi timp, un personaj care nu are o legatura certa cu clubul Steaua, deci un simplu spectator - Gigi Becali - se foloseste de reputatia pe care o are pentru a urla la ore de maxima audienta acelasi "la puscarie!", de aceasta data adresat unui arbitru.

Daca suporterii platitori de bilete sunt imediat luati in primite de "armata privata" a capilor fotbalului romanesc, firmele de securitate angajate pe stadioane, mesajele le sunt confiscate iar ei se pot considera norocosi daca scapa doar cu doua bastoane pe spate si un pumn in figura, lui Gigi Becali ii este sorbita fiecare litera din "la puscarie!", ba mai este si discutata si analizata in zeci de emisiuni televizate.

Ati vazut vreun steward sarind pe finantatorul Stelei si bagandu-i pumnul in gura? Ati vazut vreun jandarm luandu-l pe acelasi Becali pe sus si ducandu-l la duba, asa cum s-a intamplat cu oamenii prezenti la meciul Romania - Uruguay?

Binenteles ca nu, asa cum nici Liga Profesionista a lui Mitica Dragomir n-a reactionat pana in acest moment, desi vorbim de unul dintre cele mai mari scandaluri din fotbalul romanesc. Atentie, vorbim despre acelasi Dumitru Dragomir care a reinventat limba romana sustinand ca "Jos Mitica!" este incitare la exterminare fizica!

Care scandal de arbitraj?

Analiza arbitrajului partidei dintre FCM si Steaua a relevat faptul ca "centralul" Cristi Balaj a comis doua mari erori. In primul rand, nu a acordat un penalti pentru gazde, la scorul de 1-0, atunci cand Subotici a fost faultat de Chiriches, pentru ca apoi sa le refuze si stelistilor o lovitura de pedeapsa in prelungiri. Mai mult, arbitrul a recunoscut ca nu a dat penalti pentru Steaua pentru ca salvase echipa lui Ilie Stan cu putin timp inainte!

In cazul asta, despre ce furt vorbim? De ce trebuie sa vina DNA-ul pentru a-l ancheta pe Balaj? Intr-un fotbal sanatos, arbitrul ar fi fost retinut de la delegari cateva etape pentru ca, intr-adevar, a gresit, insa nu poate fi vorba, in nicio analiza, de viciere de rezultat sau de defavorizare a Stelei.

Dupa meciul de la Targu Mures, Becali l-a sunat pe presedintele CCA si l-a injurat asa cum fostul arbitru nu a mai fost injurat in viata lui, dupa cum singur a recunoscut. Binenteles, discutiile private nu pot fi sanctionate, insa oficialul FRF, pentru ca asta este Craciunescu, a fost terfelit de latifundiar si in cateva emisiuni televizate. Nici Federatia lui Mircea Sandu nu a avut vreo reactie, semn ca nu este ceva in neregula cu asemenea iesiri necontrolate.

Din pacate, de cativa ani, cine tipa mai tare si are gura mai mare este si cel care detine adevarul absolut. In fotbalul romanesc cel putin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#la puscarie, #Gigi becali Steaua, #Steaua Targu Mures, #balaj steaua targu mures , #Steaua