Negocieri incredibile intre Becali si magnatul Niculae cu ajutorul unui condamnat: Astra isi vinde si stadionul!

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 19:37
8432 citiri
Negocieri incredibile intre Becali si magnatul Niculae cu ajutorul unui condamnat: Astra isi vinde si stadionul!
Foto: Gazeta Sporturilor

Gigi Becali, finantatorul Stelei, si Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, au negociat transferul mai multor jucatori de la liderul Ligii 1 la echipa campioana prin intermediul unui condamnat pentru acte de coruptie care a impartit celula cu cei doi.

Latifundiarul din Pipera a dezvaluit ca vrea sa aduca la Steaua cinci fotbalisti de la Astra, discutiile dintre el si Niculae purtandu-se prin intermediul unei persoane care a fost coleg de celula cu cei doi mai multe luni.

"Un prieten care a stat cu mine acolo (in inchisoare - n.red.) si care a stat si cu domnul Niculae cateva luni a vorbit cu el si mi-a spus ca domnul Niculae si-a pus ordine in ganduri si in viata si vrea sa termine cu fotbalul. Probabil ca si sotia domnului Niculae l-a influentat sa ia aceasta decizie.

Noi am discutat si in vara si ne-am inteles pentru Alibec si De Amorim. Ne-am inteles la 1,2 milioane de euro, dar au ridicat pretul la 1,4 milioane de euro. Atunci le-am spus sa asteptam pana dupa preliminariile Champions League, noi nu ne-am calificat si am renuntat.

Gigi Becali anunta cinci transferuri de zile mari la Steaua: Echipa miliardarului Niculae, "decapitata"

Acum m-a sunat Buduru (Petre Buduru, presedintele CD al Astrei - n.red.) si i-am spus ca am inteles ca au oferta pentru Budescu de la arabi, cu 1,1 milioane de euro in doua rate. Eu le-am spus ca le dau toti banii o data, in 24 de ore. Nu le-a iesit afacerea cu arabii si ne-am inteles. Le-am oferit apoi 1,2 milioane de euro pe Alibec si De Amorim, plus 300.000 de euro pe Junior Morais. In total 2,6 milioane de euro. Am vorbit cu doamna Niculae, care cred ca e un afacerist mai bun ca sotul ei, si ea mi-a spus sa legam totul de stadion, costa 7 milioane de euro cu totul. Eu i-am spus ca nu ma inham la asa ceva decat daca ne calificam, iar ea mi-a sa semnam un act in sensul asta. Eu nu pot sa semnez asa ceva si atunci i-am zis sa ni-l dea si pe Enache cu 3 milioane de euro.

Apoi m-a sunat Buduru si mi-a spus ca e vorba doar despre Budescu. I-am spus ca da, il iau doar pe Budescu si ramane oferta pentru ceilalti. Eu cred ca ei au mai dat de niste bani, au platit un salariu si au zis ca il dau doar pe Budescu. Doamna Niculae nu mi-a spus nici da si nici nu. Eu sunt de acord cu asta, daca vor sa il dea doar pe Budescu il iau. Pe cine vor sa vanda ei, eu il iau", a spus Becali la DigiSport.

In acelasi timp, patronul Stelei i-a avertizat pe cei de la Giurgiu ca are si alte optiuni daca nu vor sa renunte la fotbalisti.

"Daca nu ne intelegem cu ei, luam din alta parte. De la Craiova, am discutat deja, sunt pe lista Mateiu, Bancu, Ivan si Vatajelu."

Ulterior, Becali a precizat ca infractorul care a intermediat negocierile dintre el si Niculae este omul de afaceri Marius Locic, condamnat definitiv in aprilie 2014 pentru coruptie in dosarul fostului senator PSD, Catalin Voicu.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Becali Niculae inchisoare, #Becali Niculae condamnat inchisoare, #Becali transfer jucatori Astra , #Steaua