Sa nu (mai) minti, Gigi!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 28 Noiembrie 2018, ora 07:44
10738 citiri
Sa nu (mai) minti, Gigi!

Gigi Becali, finantatorul celor de la FCSB, s-a dat din nou in spectacol anuntand ca a castigat un proces cu cei de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua si ca marca pe care echipa sa a folosit-o fraudulos timp de zece ani va reveni la gruparea ilfoveana.

Ca latifundiarul minte nu este un secret pentru nimeni, oricine a urmarit cat de cat atent ce-a spus omul acesta de-a lungul anilor si-a dat seama ca sunt extrem de putine cazurile in care ceea ce a declarat a fost si real. Becali pare ca este tipul de persoana care are minciuna in sange si asta pentru tot ce spune este exagerat intr-o anumita masura. Imi imaginez ca si daca ar povesti cum a mers sa cumpere paine de la magazinul din colt ar iesi un basm cu ingeri si demoni.

Ceea ce s-a intamplat insa marti seara arata o iresponsabilitate crasa din partea unora care ar trebui sa fie in primul rand responsabili!

Concret, dupa ce a aparut informatia referitoare la sentinta Curtii de Apel Bucuresti, Becali a fost sunat si a intrat in direct la o televiziune de sport. Acolo, el a anuntat triumfator ca a castigat litigiul si ca, in scurt timp, va castiga si marca Steaua si ca echipa lui isi va schimba din nou numele.

Fac o scurta paranteza aici. Inca de cand a pierdut definitiv procesul pentru marca Steaua, in 2014, Becali anunta la intervale destul de regulate ca o va recastiga, fara a explica insa si cum. Cam la fiecare jumatate de an anunta ca "in maxim sase luni" o sa fie proprietar al celui mai puternic brand din sportul romanesc. Din 2014 si pana acum au trecut foarte multe astfel de momente si, totusi, de fiecare data cand o spune primeste credit. Am incheiat paranteza.

Este drept ca, in delirul sau, Becali a fost ajutat si de minuta deciziei Curtii de Apel, una destul de complicata pentru cei care nu sunt juristi. Asta pentru ca au fost mai multe hotarari date pe mai multe probleme si exceptii ridicate de avocatii FCSB, fiecare cu numarul ei de dosar. Inteleg ca pentru cineva care nu face asta zilnic este greu de trait.

Il ai totusi la telefon pe Gigi Becali, cel care cred ca poate numara pe degetele de la o mana momentele in care a spus adevarul in declaratii pentru presa. Tine de profesionalismul tau sa verifici ceea ce spune omul. Ca nu s-a intamplat asta nu mai mira pe nimeni, din pacate, pentru ca la nivelul acesta am ajuns. S-a titrat cu litere de-o schioapa si cu font galben sau rosu ca "Becali a castigat razboiul cu Armata", la alibi fiind puse ghilimelele care sugereaza ca este totusi o declaratie, nu o concluzie.

A fost nevoie ca juristul celor de la Steaua sa intervina cu un mesaj public in care explica, pas cu pas, decizie cu decizie, ce a hotarat instanta. Si nu se pune problema ca Becali si FCSB sa fi castigat marca Steaua, ci dimpotriva, cererea lor ca brandul sa fie anulat cu totul, deschizand calea reinregistrarii lui, a fost respinsa.

Deci Becali si FCSB nu au castigat, ci au pierdut, iar marca Steaua nu doar ca nu ajunge la echipa din Berceni, ci se intareste ideea ca Armata e unicul proprietar al acesteia.

Cu ce ramanem dupa ziua de marti? Ramanem, evident, cu impresia ca Becali si FCSB au castigat un proces important, pentru ca declaratia lui Gigi este in continuare promovata si prezentata peste explicatiile lui Talpan. Pentru ca avem inca oameni, persoane publice, care sustin ca "pentru ei" FCSB este Steaua, ignorand cu incapatanare sentinte definitive pentru ca nimeni nu-i sanctioneaza.

Astept cu nerabdare ziua in care voi putea spune la ore de maxime audienta ca, pentru mine, Agromec Agarbiciu este Real Madrid. Sau ca Agricultorul Garbovi este FC Barcelona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Becali proces Steaua, #FCSB Steaua proces Becali, #Becali minciuna declaratii , #Steaua