Sa vorbim cu Justitia despre cazul Gigi Becali si alte dosare din fotbal

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 16:04
2800 citiri
Sa vorbim cu Justitia despre cazul Gigi Becali si alte dosare din fotbal

Gigi Becali, patronul Stelei care nu figureaza in actele clubului "ros-albastru", a fost achitat, marti, de completul de 3 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Magistratii au incheiat astfel, chiar daca doar temporar, aproape 4 ani de ancheta si proces in celebrul dosar "Valiza".

Becali a scapat de acuzatiile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si dare de mita, alaturi de ceilalti coinculpati din dosare, selectionerul Victor Piturca si fostul "vice" al Stelei, Teia Sponte, fiind numele care ies in evidenta.

Daca Justitia ar fi persoana, una cu care sa poata interactiona orice cetatean al acestei tari, interesat sau nu de cazul finantatorului de la Steaua, in mod cert ar exista o serie de intrebari extrem de interesante pentru ea.

In primul rand, sunt intrebarile legate de activitatea procurorilor - cine si de ce a dispus organizarea acelui pseudo-flagrant care a dovedit doar faptul ca in portbagajul unei masini se afla o geanta/ punga cu 1,7 milioane de euro? unde este tentativa de mituire? cum se poate ca un cetatean roman sa poata umbla cu 1,7 milioane de euro cash, sa ii poata oferi unei alte parti, iar tranzactia sa se faca fara a plati taxele pe care le plateste toata lumea si de ce nu a aparut acest lucru la proces? cum se poate ca un inculpat care incearca sa induca in eroare o ancheta penala (vezi declaratiile despre terenul pe care ar fi vrut sa il cumpere in Cluj) sa nu fie acuzat si de acest lucru odata ce dosarul este trimis in instanta?

Nu cumva, doamna Justitie, oamenii tai, in speta procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, au incropit un dosar pe genunchi, bazat in foarte mare masura doar pe interceptari telefonice si mai putin pe probe concrete, probe care sa conduca, in final, la o condamnare, bazandu-ne pe faptul ca infractiunile au existat?

Si daca tot suntem la acest capitol, al competentei procurorilor, doamna Justitie, ce s-a intamplat cu celelalte cazuri celebre din fotbalul romanesc? In dosarul "transferurilor" toti inculpatii au fost achitati, in cazul "Penescu" inca se judeca la doi ani dupa arestarea preventiva a fostului patron de la FC Arges, in cazul "Vasile Avram" procesul este pe rol dupa ce si fostul presedinte al Comisiei Centrale A Arbitrilor a facut un sejur preventiv pe la puscarie.

In ceea ce priveste rezultatele concrete, nimic! Nici macar o ancheta, un dosar ce are legatura cu fotbalul romanesc nu a condus la vreo condamnare ceea ce inseamna ca celebrii anchetatori nu si-au facut deloc treaba pentru care sunt platiti. Ei fie au trimis in instanta dosare cu infractiuni fictive, fie au instrumentat aiurea cazurile si, odata ajunsi la tribunal, nu au putut sa probeze respectivele infractiuni.

Nu au reusit decat sa faca un spectacol, unul de prost gust jucandu-se cu libertatea si cu viata unor oameni care, pana in acest moment, nu se fac vinovati de nimic.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Gigi Becali achitat caz valiza, #ancheta DNA fotbal romanesc, #dosarul transferurilor, #Becali caz valiza achitat , #Steaua
Comentarii