Steaua lui Becali implica Armata intr-un nou proces

Luni, 16 Martie 2015, ora 20:20
3428 citiri
Steaua lui Becali implica Armata intr-un nou proces
Foto: Gazeta Sporturilor

Gigi Becali si clubul pe care acesta il patroneaza au decis sa implice Armata intr-un nou proces.

Formatia din bulevardul Ghencea a reactionat, prin intermediul unui comunicat, dupa ce presa a relatat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea "ros-albastrilor" de revizuire a hotararii prin care marca Steaua revenea in proprietatea Armatei.

Oficialii campioanei sustin ca ei au renuntat la acea cerere de revizuire doar pentru a pune pe rolul instantei o contestatie in anulare a aceleiasi decizii.

Iata comunicatul Stelei:

"Avand in vedere informatiile aparute in presa referitoare la anularea cererii de revizuire formulate de FC Steaua Bucuresti impotriva deciziei civile nr. 3425/2014, pronuntate de ICCJ, prin care s-a dispus anularea marcii STEAUA BUCURESTI, inregistrata sub nr. 061735, aducem la cunostinta publicului urmatoarele:

1. Termenul pentru formularea cererii de revizuire incepe sa curga in anumite cazuri de la momentul pronuntarii hotararii atacate, motiv pentru care am manifestat diligenta si prudenta si am declarat calea de atac a revizuirii inaintea redactarii hotararii.

2. Dupa redactarea deciziei nr. 3425/2014, pronuntate de iCCJ, am constatat ca instanta de recurs a savarsit o greseala care nu poate fi incadrata in materia revizuirii, ci in materia contestatiei in anulare: ICCJ a pronuntat decizia nr. 3425/2014 cu incalcarea normelor imperative referitoare la competenta, respectiv cu incalcarea competentei sale materiale functionale.

3. Aceasta eroare a instantei ne-a determinat sa renuntam la cererea de revizuire si sa formulam in termenul definit de lege o contestatie in anulare, care, in opinia noastra, este perfect justificata.

4. Asadar, anularea cererii de revizuire (taxa de timbru fusese fixata la 10 lei, nu la 100 lei) nu este rezultatul vreunei erori, ci reprezinta optiunea noastra de a nu incarca inutil rolul instantelor de judecata cu cereri care nu sunt 100% Intemeiate.

5. In final, ii asiguram pe suporterii nostri ca depunem toate eforturile necesare pentru ca Steaua sa depaseasca cu bine aceasta situatie dificila creata in urma deciziei ICCJ."

"Ros-albastrii" nu explica insa de ce nu si-au retras pur si simplu cererea de revizuire pentru a nu incarca inutil rolul instantei supreme cu un termen care nu isi avea rostul.

In acelasi timp, acest nou demers juridic al campionilor pare a avea aceiasi sorti de izbanda cu primul, fiind extrem de rare cazurile in care instanta suprema a anulat o decizie pe care tot ea a dat-o.

Din acelasi registru pare a fi si cel de-al doilea proces intentat de Steaua impotriva Armatei, echipa lui Becali solicitand anularea unei marci care a fost inregistrata cu ani buni inainte de desprinderea sectiei de fotbal de Ministerul Apararii.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Becali proces Armata Steaua, #Steaua proces nou Armata, #Becali proces Armata marca Steaua , #Steaua