Steaua, sabotata din interior

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 19 Mai 2016, ora 07:26
7731 citiri
Steaua, sabotata din interior

Conducerea Stelei, Gigi Becali si sfatuitorii sai mai mult sau mai putin cunoscuti, demonstreaza ca n-a inteles nimic din experienta ultimelor sezoane si isi saboteaza propria echipa.

Imediat dupa finalul sezonului in care "ros-albastrii" au ratat cu brio principalele obiective a inceput si traditionala deja miscare de efective.

Nu mai putin de patru jucatori au fost dati afara, iar altii se pregatesc de acelasi lucru. Intre timp, se "lucreaza" intelegem destul de intens la lista posibilelor achizitii.

Dincolo de faptul ca renuntarea la unii fotbalisti destul de cunoscuti fara vreo pretentie financiara este lipsta de logica economica, schimbarile din lot vor conduce din nou la formarea unei echipe care nu este omogena. Si, din nou, se va solicita timp din partea bancii tehnice, care va avea credit cel mult pana la urmatoarea perioada de mercato, in care ciclul se va relua.

De fiecare data cand piata transferurilor este deschisa, Steaua actioneaza haotic. Renunta la multi fotbalisti, aduce altii, la fel de multi, bulversand destul de mult lotul. Se distrug relatii de joc, se schimba stilul de joc, se formeaza bisericute. Un mic haos fotbalistic.

Si din aceasta cauza antrenorii nu rezista foarte mult la echipa lui Becali, care solicita maxim de rezultate cu minim de strategie.

Finantatorul Stelei lasa impresia ca, pentru el, fotbalul este ca un joc pe calculator. Pentru el e simplu, aduce la echipa jucatori cu un CV decent, ii pune sub comanda unui antrenor care, din nou, are o imagine decenta si se asteapta ca formatia lui sa spulbere totul in cale.

Ori lucrurile astea nu se intampla si e normal sa nu se intample. Fotbalistii au nevoie de o perioada de timp de acomodare, au nevoie de o strategie clara de joc, au nevoie de sute de antrenamente pentru a se "gasi cu ochii inchisi" pe teren.

De aceea echipele profesioniste, nu neaparat mari, nu fac niciodata ce face Becali. E imposibil sa vedeti un club important care, in fiecare perioada de mercato, sa renunte la 5, 6 sau 7 jucatori si sa aduca alti 4, 5 sau 6. Acele echipe au un nucleu consistent de fotbalisti, transferurile fiind facute doar pentru a-l completa.

Chiar si in asa numitele perioade de reconstructie, care apar la cativa ani, schimbarile din lot nu sunt atat de ample, iar in acele momente obiectivele sunt modificate in consecinta.

Steaua a avut marea sansa ca, in ultimii ani, sa nu aiba un adversar decent. Daca la echipa lui Becali vorbim de amatorism, la celelalte formatii din Liga 1 situatia este si mai dezastruoasa.

De aceea atunci cand a aparut o grupare care a reusit sa-si pastreze lotul de jucatori mai mult de un sezon si care a evitat insolventa, a castigat si titlul. Este vorba despre cei de la Astra, desigur, care au invins Steaua cu un lot destul de "subtire", insa inchegat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Steaua Becali transferuri, #Steaua jucatori transferuri , #Steaua
Comentarii
Poza mielujambon
mielujambon
rank 1
Reghe...antrenor decent ?