Avocatii lui Becali au decis sa faca plangere la CEDO (Video)

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 12:12
2457 citiri
Avocatii lui Becali au decis sa faca plangere la CEDO (Video)
Foto: Realitatea TV

Catalin Dancu, unul dintre avocatii lui Gigi Becali, a declarat miercuri, dupa audierea din comisia de abuzuri a Senatului ca membrii comisiei au decis sa accepte prezentarea de documente care sa demonstreze eventualele abuzuri la care a fost supus acesta.

Dancu a precizat foarte ferm ca senatorii din comisia juridica "au spus ca vor face acest lucru" iar dupa ce, marti, avocatii le vor prezenta toate dovezile necesare, ei vor intocmi un raport care sa reprezinte un punct de vedere oficial al unei autoritati publice impartiale.

Intrebat de jurnalisti cum ii va folosi lui Gigi Becali acest raport, avocatul sau a spus: "concret, comisia senatoriala poate ca pe baza rapoartelor noastre si a documentelor pe care le vor cere ulterior de la procurori sa solicite un punct clar din partea CSM", in legatura cu modul in care a fost supus Becali procedurilor judiciare.

Dancu a precizat ca in urma discutiilor cu senatorii s-a ajuns la concluzia ca nu este momentan nevoie ca Gigi Becali sa se prezinte pentru audieri in fata comisiei juridice, acest lucru insa urmeaza sa fie stabilit abia dupa analiza documentelor ce vor fi prezentate.

Avocatul a mai subliniat ca au gasit de cuviinta sa recurga la acest demers inainte de a depune plangerea la CEDO si la Curtea de la Strasbourg, lucru pe care urmeaza sa il faca in perioada imediat urmatoare.

Printre abuzurile semnalate de catre avocatii lui Becali se numara incalcari privind dreptul la aparare, abuzuri ale procurorilor, refuzul nejustificat de a lua legatura cu avocatii, dreptul la declaratii sau erori procedurale in momentul in care s-a realizat "hold-up-ul".

#Catalin Dancu Becali, #Becali plangere CEDO, #Becali comisie Senat , #stiri Gigi Becali