Becali, amenda maxima pentru ca a spus ca voturile baptistilor sunt "satanice" (Video)

Joi, 28 Februarie 2013, ora 14:00
6103 citiri
Becali, amenda maxima pentru ca a spus ca voturile baptistilor sunt "satanice" (Video)
Foto: Arhiva

Deputatul independent Gigi Becali a fost amendat cu suma maxima de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Controversatul om de afaceri a primit o amenda de 8.000 lei, pentru declaratiile sale din campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012, care vizau persoanele care apartin Cultului crestin Baptist, a declarat, pentru Ziare.com, sefa Biroului de Presa al CNCD.

Becali declara, in luna noiembrie, ca nu are nevoie de voturile "pocaitilor" si ale "sectantilor care s-au lepadat de Hristos", apreciind ca acestea sunt "voturi satanice".

Becali: La CNCD trebuie pus un tigan! Ungurii sunt impotriva romanilor

"Decat sa cer votul unei secte, mai bine n-am nevoie de niciun vot toata viata mea. Nu vreau sa ma voteze niciun baptist. Ei sunt romani, sa fie sanatosi, mie sa nu imi dea nici un vot niciun vot nici un sectant. Nici un pocait sa nu imi dea nici un vot, ca nu am nevoie de nici un vot de-al lor. Voturi satanice de la cei care s-au lepadat de Hristos eu nu am nevoie. Sa ma voteze musulmanii, evreii, care au credinte mostenite. Alealte sunt numai secte satanice. Macar ateul nu crede. Una e sa nu crezi, alta e sa il vinzi pe Hristos", declara, la acea vreme, patronul Stelei.

Ulterior, Uniunea Baptista din Romania a depus o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Cei opt membri ai Colegiului Director, prezenti la sedinta de pe 6 februarie, in care s-a analizat cererea, au decis cu unanimitate de voturi ca "fapta savarsita de Gigi Becali incalca demnitatea umana a persoanelor cu convingere religioasa baptista".

Gura sloboda amenzi primeste

Gigi Becali nu este la prima sanctiune din partea CNCD. Deputatul a fost amendat recent cu 2.000 de lei perntru declaratii jignitoare la adresa femeilor, facute intr-o emisiune TV. "Daca barbatul inseala, femeia nu are voie sa divorteze. Dumnezeu a spus ca barbatul e barbat si femeia, curva", a spus finantatorul echipei Steaua.

Becali, sanctionat din nou de CNCD, pentru ca a denigrat persoanele cu dizabilitati

El a mai primit un avertisment, in decembrie 2010, dupa ce a facut afirmatia ca "nu ia un homosexual la echipa".

Becali s-a referit atunci la fotbalistul bulgar Ivan Ivanov, despre care a spus ca nu il transfera la Steaua nici daca exista riscul sa se desfiinteze echipa.

Sanctiunea dictata atunci de CNCD a venit ca urmare a reclamatiei formulate de Asociatia Accept, organizatie neguvernamentala care apara si promoveaza drepturile minoritatilor sexuale.

Din anul 2007 si pana acum, impotriva lui George Becali au fost depuse 17 reclamatii la CNDD. In sapte cazuri, Becali a fost amendat.

Becali a facut, de-a lungul timpului, mai multe afirmatii controversate despre femei. "Eu nu candidez decat cu barbati, eu ma bat cu tot PDL-ul, daca vor ei la un loc, dar cu nici o femeie. Cu toti barbatii din PDL ma bat, daca am USL in spate, dar cu femei nu candidez, nu ma concurez, ca nu pot sa ma concurez, eu sunt mai misogin, ma stiti", este una din declaratiile politicianului.

Coalitia Antidiscriminare: Ponta si Antonescu sa opreasca Becalizarea Romaniei

In octombrie 2012, in plina campanie pentru alegerile parlamentare, mai multe ONG-uri au trimis o scrisoare deschisa adresata celor doi presedinti ai USL, Victo Ponta si Crin Antonescu, prin care le cereau sa nu sustine candidatura lui Becali la alegerile lgislative si sa opreasca "becalizarea Romaniei".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Becali amendat declaratii pocaiti, #Becalii baptisti amenda , #stiri Gigi Becali