Becali, dator la bugetul local al municipiului Petrosani

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 16:42
1755 citiri
Becali, dator la bugetul local al municipiului Petrosani
Foto:Ziare.com/Marius Mitrache

Fundatia patronului Stelei Gigi Becali a acumulat datorii de peste 150.000 de lei catre bugetul local al municipiului Petrosani pentru un imobil pe care-l detine in localitate.

"In urma sechestrului de anul trecut, s-au platit 75.000 de lei din datoria ce reprezinta impozite locale catre Serviciul Local de Taxe si Impozite din cadrul Primariei Municipiului Petrosani. In acest moment, fundatia figureaza cu o creanta de 157.000 de lei, reprezentand impozite din anul 2011 si o restanta din 2010. In perioada urmatoare urmeaza sa se puna sechestru asigurator daca datoria nu va fi achitata", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Petrosani, Nicu Tasca.

Imobilul respectiv a fost cumparat de patronul echipei de fotbal Steaua, in urma cu circa cinci ani, in intentia de a-i aduce aici pe cei care nu au case din Bucuresti.

Pentru amejanjarea imobilului acesta a investit peste 600.000 de euro. Sefii rromilor din Valea Jiului au cerut, de mai multe ori, ca patronul echipei Steaua Bucuresti sa tina cont de familiile sarace din Valea Jiului, sau din judetul Hunedoara, si sa le dea lor locuintele, dupa ce a constatat ca nimeni nu vrea sa sa mute din Capitala in Valea Jiului.

Becali a scos insa la vanzare apartamentele, pretul, insa, era prea mare, circa 30.000 de euro pentru o locuinta, astfel ca nimeni nu a fost interesant de oferta.

"Parterul este deja facut praf, parchetul s-a umflat si cade rigipsul de pe pereti. Nimeni n-a mai deschis o usa, la acest bloc, de vreo patru ani de zile. Este pacat ca nu-l inchiriaza sau sa bage oameni sarmani in el", a declarat unul dintre locatarii unui bloc aflat in apropiere.

Un alt "vecin" al lui Becali, crede ca latifundiarul ar fi trebuit sa inchirieze apartamentele saracilor. "Cred ca era mai ieftin pentru el daca il inchiria. Macar isi scotea banii de impozit si, fiind locuit, blocul nu se degrada", mai spune Tasca.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Becali dator Petrosani , #stiri Gigi Becali