Becali i-ar putea "ingropa" pe Sandu si Dragomir

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 07:33
7873 citiri
Becali i-ar putea "ingropa" pe Sandu si Dragomir

Gigi Becali, finantatorul Stelei, i-ar putea "ingropa" pe Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, inculpati in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova.

La termenul de miercuri al acestui proces, Becali a raspuns ore bune la intrebari si, cel putin intr-o situatie, a confirmat ceea ce Mititelu a spus inca de acum cinci ani si jumatate, anume ca echipa lui a fost scoasa din fotbal in urma unei actiuni premeditate.

Finantatorul Stelei a recunoscut in fata instantei ca l-a avertizat pe Adrian Mititelu cu privire la dezafilierea Universitatii Craiova cu suficient de mult timp inainte ca decizia sa fie luata pentru a fi vorba despre premeditare.

Sigur ca apoi, in stilul sau caracteristic, Becali a dat inapoi, sustinand ca i-a spus lui Mititelu ceea ce auzise prin lumea fotbalului, fara a avea informatii certe.

De ce este importanta declaratia de miercuri? Adrian Mititelu sustine ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au premeditat dezafilierea Craiovei si declararea lui persona non grata in fotbalul romanesc pentru ca devenise periculos pentru sistem cu procesele prin care ameninta sa faca publice mai multe lucruri deranjante.

Cei doi sustin ca, dimpotriva, nu aveau nimic de impartit cu Mititelu si cu Universitatea Craiova, ei luand masuri doar atunci cand au constatat incalcarea regulamentelor FRF.

Ei bine, in acest context vine marturia lui Becali, om care "avea intrare" la Sandu si Dragomir in perioada respectiva. Si chiar daca latifundiarul a fost lasat de magistrati sa eschiveze in privinta sursei informatiei, ramane in dosar declaratia sub juramant potrivit careia el l-a avertizat pe Mititelu cu privire la dezafiliere.

Imi este greu sa cred ca o instanta poate ignora o asemenea declaratie intr-un proces atat de important si, cu riscul de a gresi, indraznesc sa anticipez ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir vor avea probleme serioase din cauza depozitiei lui Becali.

Si, cine stie, poate ca dupa ce l-au auzit pe finantatorul Stelei, si alti oameni implicati in evenimentele din vara lui 2011 vor lua decizia de a vorbi. Pentru ca o sanctionare a celor doi va fi un semnal clar transmis de justitie catre fotbal, un semnal care spune ca FRF nu este stat in stat, asa cum s-a comportat pana acum, si ca pot exista consecinte din cele mai grave in cazul incalcarii legilor.

Citeste si:
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Guvernul n-a mai așteptat decizia CCR cu privire la două proiecte de lege privind măriri salariale pentru anumite categorii de bugetari și pregătește o Ordonanță de urgență (OUG) în...
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Becali i-ar putea "ingropa" pe Sandu si Dragomir"
tacsune
rank 2
O urare,chiar daca nu-i ingroapa la propriu.Sau tocmai de-asta!