Cine isi mai distruge cariera la echipa lui Becali?

Autor: Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Miercuri, 15 Mai 2019, ora 07:44
9623 citiri
Cine isi mai distruge cariera la echipa lui Becali?

Gigi Becali este in cautare de antrenor dupa ce Mihai Teja a fost deja anuntat ca trebuie sa-si gaseasca un nou loc de munca din vara, insa cine va mai risca sa isi distruga cariera la echipa latifudiarului?

Pus pe fapte mari dupa ce a ratat titlul pentru al patrulea sezon consecutiv, Becali a avansat deja doua nume de posibili antrenori, Marius Sumudica si Edi Iordanescu.

Inca din acest punct este destul de clar ca niciunul nu va ajunge la echipa din Berceni, fiul fostului selectioner avand toleranta zero fata de imixtiunile in meseria sa, iar "Sumi" fiind categoric respins de micuta galerie pe care, mai nou, Becali chiar pune pret.

Cine va antrena totusi FCSB in sezonul urmator? Asa cum a declarat Becali insusi, va fi un detinator de licenta, pentru ca antrenor nu prea poate fi numit, extrem de ascultator, obedienta fiind principala "calitate" pe care o cauta latifundiarul.

Fara ca macar sa inceapa negocierile cu cineva la modul serios, patronul FCSB a impus cam cinci jucatori in echipa de start, sezonul urmator fiind, din nou, unul in care vrea sa se bazeze pe tineri. In mod normal niciun antrenor serios nu preia o echipa care are jumatate din primul "11" prestabilit, iar cealalta jumatate sta in toanele sefului, asa ca vom discuta despre detinatori de licenta tineri si lipsiti de experienta.

Naivitatea este al doilea atribut important pe care Becali il vrea de la viitorul sau "secund" pentru ca numai un naiv mai spera ca FCSB este o borna ce trebuie neaparat atinsa atunci cand vrei sa iti construiesti un CV.

Asa cum s-a intamplat cu mai toti asistentii lui Becali din ultimii ani, niciunul nu a reusit sa isi faca un nume in aceasta meserie dupa experienta FCSB. Dimpotriva chiar, toti s-au compromis as spune definitiv pentru ca potentialii sefi au aflat ca nu sunt buni decat pentru a pune in aplicare ordinele patronului.

Cu toate acestea, chiar daca povestea se repeta de prea multi ani, de fiecare data sunt oameni cu un nume mai mult sau mai putin cunoscut dispusi sa isi distruga reputatia pentru cateva luni in centrul atentiei. Pentru ca daca FCSB le ofera ceva, acel ceva este expunerea in media, iar unii oameni chiar si-o doresc.

Asa cum spuneam la inceput, nu cred ca Edi Iordanescu sau Marius Sumudica vor ajunge la FCSB. Nu cred ca vreun antrenor serios va ajunge la FCSB. Si cred ca in momentul de fata intrebarea reala este daca Becali va alege pe cineva pe care sa-l modeleze dupa bunul plac sau daca va apela, in sfrasit, la Ionut Lutu pentru a-si oficializa rolul de antrenor principal la echipa sa.

Citeste si:
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Sursa: Ziare.com