Cum l-a distrus Gigi Becali pe Alibec

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 22 Martie 2018, ora 12:56
10695 citiri
Cum l-a distrus Gigi Becali pe Alibec

Denis Alibec era in urma cu un an cel mai bun atacant din Romania si nu putini il vedeau ca si transferat la o echipa cu pretentii din strainatate. Puternic, tehnic, dispus sa isi asume riscuri. Era, pastrand proportiile, evident, un Ibrahimovic de Constanta.

12 luni mai tarziu si acelasi Alibec este mai mult rezerva la FCSB, are kilograme bune in plus, iar reusitele din teren i le poti numara pe degetele unei singure maini. Ce s-a intamplat in aceasta perioada?

Raspunsul e cat se poate de simplu: Gigi Becali! Finantatorul vicecampioanei a "reusit" sa distruga unul dintre cei mai talentati fotbalisti romani din ultimii ani in mai putin de un an si am explic imediat cum.

Dupa transferul de la Astra, Denis Alibec impresiona in tricoul celor de la FCSB, marcand 8 goluri in 14 meciuri de Liga 1. A fost momentul in care Becali a simtit probabil ca este cazul sa isi testeze aptitudinile de psiholog, pe care bineinteles ca nu le are.

Alibec a devenit rasfatatul lotului, atacantul avand voie sa faca aproape orice, de la fumat la antrenat fara tragere de inima. Mai mult, tot dupa o interventie a finantatorului peste antrenor, Denis a primit si banderola de capitan. Iar cireasa de pe tort a fost reprezentata de zvonurile lansate de acelasi Becali cu privire la ofertele inexistente de zeci de milioane de euro venite deja pe numele jucatorului.

Atacantul in varsta de 27 de ani si-a pierdut capul, iar rezultatele se vad.

Nu incerc sa il scuz pe Alibec, pentru ca responsabilitatea esecului ii apartine. Dar, si aici este un mare dar, el are o istorie de momente in care isi pierde reperele fotbalistice. La 18 ani era un fotbalist de mare perspectiva, iar Inter Milano investea o suma frumusica pentru a-l lua de la Farul Constanta.

Ajuns in Italia, la una dintre cele mai mari echipe din Serie A, Alibec a cedat. Viata extrasportiva si-a pus amprenta asupra evolutiilor sale si Inter a renuntat la el. A avut nevoie de ani de zile, de rabdarea si tactul lui Hagi, dar si de stilul mieros al unui Sumudica ce i-a reconstruit orgoliul, pentru a-si reveni.

Gigi Becali si, mai ales, angajatii lui de la FCSB nu pot spune ca nu stiau asta. Alibec este un jucator in primul rand de moral, el dand randamentul maxim atunci cand este rasfatat. Acest rasfat trebuie sa aiba insa o limita pentru ca, in caz contrar, Denis exagereaza si totul se naruie.

Sa revenim la momentul verii 2017. Alibec era pe val; dupa ce devenise campion cu Astra a trecut la FCSB si si-a confirmat si acolo valoarea; patronul intervine peste antrenor si ii permite atacantului sa se comporte ca un copil razgaiat; se deschide perioada de mercato si acelasi patron intervine aproape zilnic anuntand ca primeste oferte peste oferte din cele mai importante campionate; jucatorul se pregateste parca de transferul in Premier League investind ca 200 de mii de euro intr-o masina de lux.

Vine insa septembrie si lumea lui Alibec se prabuseste. Transferurile inventate de Becali nu se concretizeaza, el este complet iesit din forma, are si ghinionul de a fi coleg cu un Gnohere care profita de fiecare sansa. In acest moment de cadere vine valul de critici si atacuri ale lui Becali, care il face praf cu aceeasi incidenta cu care anunta transferurile in Anglia, Spania sau Franta.

Denis Alibec are 27 de ani si imi este greu sa cred se mai poate schimba. Este, daca vreti, un fotbalist de tipul Lucian Sanmartean, un jucator care va trai aproape exclusiv din talentul imens pe care il are, irosindu-si in acelasi timp potentialul. Si este numai vina lui.

Asta nu exclude insa responsabilitatea iresponsabilului Gigi Becali, cel care, a fel ca Denis Alibec intr-un anume fel, nu vrea sa inteleaga ca nu se pricepe la fotbal si ca reusitele lui din acest sport se bazeaza pe doua lucruri: folosirea ilegala a celui mai cunoscut brand din fotbalul romanesc si hazardul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Becali Alibec FCSB, #Alibec transfer FCSB, #Alibec FCSB Becali transfer , #stiri Gigi Becali