Gigi Becali a descoperit marea problema de la FCSB

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 06 Decembrie 2018, ora 22:51
9163 citiri
Gigi Becali a descoperit marea problema de la FCSB

Intr-un acces de sinceritate, Gigi Becali, finantatorul celor de la FCSB, a descoperit care este marea problema a echipei sale.

Dupa infrangerea suprinzatoare, dar meritata, de la Sfantu Gheorghe, latifundiarul nu a mai rezistat si si-a pus formatia la zid. Daca jucatorii FCSB-ului au fost atacati in stilul obisnuit al lui Becali, care la primul meci slab ii scoate din primul "11", iar la prima partida reusita ii vinde, declarativ, pe zeci de milioane de euro, cel umilit a fost din nou antrenorul Nicolae Dica.

Becali a lasat din nou sa se inteleaga faptul ca il tine pe tehnician la echipa pentru ca nu are o alta optiune la dispozitie, Dica putand fi dat afara cu prima ocazie.

In aceeasi interventie, vorbind despre ce reuseste sa faca Hagi la Viitorul, omul de afaceri a identificat si marea problema a vicecampioanei.

"Pai, el (Hagi - n.red.) i-a vandut pe toti si a adus ce a vrut de pe acolo: fundasul ala central de a dat autogol (Luchin - n.red.), l-a adus de la mine pe Achim. Adica cei la care am renuntat eu i-a luat el. I-a pus el acolo si paseaza tiki-taka. Pai, eu ii iau ce e mai bun, crema de la el, si ai mei nu joaca nimic."

Fara sa vrea, Gigi Becali a recunoscut ca problemele nu vin din vestiar, de la jucatorii pe care ii critica in mod constant, ci din alta parte.

La prima vedere, FCSB nu are antrenor. Daca fotbalisti dati afara pe usa din dos sunt luati de la Hagi la Viitorul si facuti sa joace nu numai eficient, ci si spectaculos, inseamna ca problema nu era la ei. La fel, daca jucatori luati de la Viitorul lui Hagi, acolo unde impresionau, au evolutii sterse, mult sub potentialul lor, dupa transferul la FCSB, poate ca nu ei sunt de vina.

Intr-adevar, daca ne uitam la tehnicienii care au pregatit vicecampioana in ultimii ani, rar gasim unul cu personalitate si o idee clara de joc. Majoritatea sunt antrenori influentabili, care prefera alibiul "indicatiilor" primite din loja, iar Dica nu face exceptie. Asta desi strategia "fac ce spune Becali ca sa nu ma dea afara" nu a functionat niciodata pana acum.

Mergand putin mai departe in identificarea problemei, am vazut ca acest tip de antrenor este preferat de patron pentru ca numai acestor oameni le poate impune oameni in primul "11", schimbari si chiar tactici de joc. Un tehnician cu personalitate si care cunoaste meserie nu ar accepta niciodata ca cineva sa intervina in munca lui!

Si ajungem si la paradoxul becalian: antrenorii care construiesc echipe si le fac sa joace spectaculos nu asculta ordinele venite din loja, iar cei care asculta aceste ordine fac echipele praf!

De cand s-a implicat in fotbal si pana acum, Gigi Becali a preferat intotdeauna varianta a doua, prefacandu-se apoi ca nu intelege ce se intampla. "Constructori" ca Piturca, Protasov, Hagi sau chiar Radoi au fost fortati sa plece, in timp obedienti ca Stoichita, Titi Dumitriu, Ilie Stan sau Dica au prosperat. Si totul din cauza omul care ia toate deciziile, aceasta fiind si marea problema a FCSB.

#Becali FCSB antrenor, #Becali FCSB probleme, #Dica antrenor FCSB , #stiri Gigi Becali