Gigi Becali isi anunta plecarea din tara: "Nu mai calc prin Romania"

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 08:14
10160 citiri
Gigi Becali isi anunta plecarea din tara: "Nu mai calc prin Romania"
foto: Gazeta Sporturilor

Gigi Becali asteapta cu emotii recursul in dosarul furtului de masina, in care procurorii au cerut o pedeapsa de 11 ani de inchisoare.

Finantatorul Stelei va parasi, sambata, tara si anunta ca va mai reveni doar in functie de decizia instantei de judecata.

De teama sa nu ajunga din nou dupa gratii, Gigi Becali pare sa foloseasca meciul amical pe care Steaua il disputa sambata drept un paravan pentru a parasi tara pana cand apele se vor mai linisti.

Becali va pleca in Antalya, unde va ramane, insa, doar o zi. Din Turcia, Becali se va indrepta duminica spre Dubai, iar luni va ajunge in Iordania, unde se va ruga sa nu ajunga la inchisoare.

Totusi, in cazul in care instanta va reveni asupra deciziei prin care Becali a fost achitat, omul de afaceri anunta ca nu se va mai intoarce in Romania.

"Daca mi se intampla o nedreptate, nu ca nu mai calc prin Romania, dar nici aerul de aici nu-l mai respir! Si in aer daca sunt, ocolesc spatiul Romaniei. Cum adica, dupa ce m-au luat de la 6 dimineata cu 20 de mascati, sa mai ceara si 11 ani?", a spus Gigi Becali.

Din cate se pare, Becali si-a pregatit din timp o eventuala fuga de o pedeapsa, finantatorul Stelei dezvaluind ca are deja o mare parte din avere transferata in conturi din strainatate.

"Am conturi secrete, dar ii atentionez pe procurori sa nu faca investigatii, sa nu mearga prin Belgia sa caute, pentru ca nu vor gasi in viata lor banii", a mai spus Becali.

Completul de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) va dezbate luni recursul facut de procurori impotriva deciziei unui complet de trei judecatori in cazul furtului de masina.

Gigi Becali a fost achitat, in 19 octomrie 2011, de catre un complet de trei judecatori ai ICCJ.

Pleaca si Borcea

Tot luni, la ICCJ va avea loc primul termen in recursul din "Dosarul Transferurilor", in care mai multi oameni din fotbal au fost condamnati la ani grei de inchisoare pentru evaziune fiscala.

Unul dintre condamnati, fostul dinamovist Cristi Borcea, nu va fi prezent in tara luni, avand bilete rezervate cu destinatia Dubai.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor:

Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani;

George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani;

Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu - cate 3 ani de inchisoare cu suspendare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Gigi Becali plecare tara, #Gigi Becali furt masina, #Gigi Becali inchisoare , #stiri Gigi Becali