Gigi Becali nu are imunitate, sustine avocatul lui

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 13:56
1145 citiri
Gigi Becali nu are imunitate, sustine avocatul lui

Avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a declarat, miercuri, la iesirea din Parchetul General, ca finantatorul Stelei nu are imunitate, deoarece nu are calitate de membru al Guvernului, si poate fi trimis, deci, in judecata.

Vlad a precizat ca Becali poate fi arestat, daca incalca interdictiile impuse de instanta. Avocatul a mai spus ca procurorii i-au luat o declaratie patronulului stelist, la cererea sa, dupa ce, zilele trecute, au fost audiati 16 martori propusi de aparare.

Bogdan Vlad a afirmat, de asemenea, ca lui Gigi Becali nu i s-a prezentat, miercuri, materialul de urmarire penala, dar, chiar si in cazul ii va fi prezentat, procurorii pot decide sa nu il trimita in judecata.

La randul sau, Becali a afirmat ca mai sunt trei martori de audiat in dosarul referitor la sechestrarea hotilor masinii sale.

Patronul stelist a stat in Parchetul General aproximativ trei ore si a sustinut ca a dat o declaratie de trei pagini.

"Pai stai putin, tu nu faci diferenta intre procurorii de la Curtea Suprema si procurorii de la Capitala, aia sunt niste derbedei care tin de sase cand fura hotii, iar astia sunt niste procurori care isi respecta pozitia de magistrat, astia sunt procurori adevarati, oameni cu demnitate, oameni cu constiinta. Tu ii compari cu derbedii aia care tin de sase la infractori cand fura masini?", i s-a adresat Becali unui ziarist.

Mai multi martori din dosarul in care Gigi Becali este cercetat pentru ca i-ar fi rapit pe presupusii hoti ai masinii sale au fost citati, luni, de procurori, au declarat surse judiciare.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus declinarea dosarului privind sechestrarea presupusilor hoti ai masinii lui Gigi Becali la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, din cauza ca patronul Stelei este europarlamentar.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in urma dobandirii calitatii de deputat in Parlamentul European de catre Gigi Becali, procurorii au dispus declinarea competentei de solutionare a cauzei privindu-i pe inculpatii George Becali, Calin Otto Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu, Dumitru Beciu, Marius Geavala, Daniel Irimia, Marcel Popa, Mihai Mila si pe invinuitul Romulus Dumitrescu (fata de care s-au efectuat cercetari sub aspectul comiterii unor infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, uz fara drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizarii si favorizare a infractorului) in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, pe 26 iunie, recursul lui Gigi Becali impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 1 si au decis ca acesta poate parasi tara.

Becali a fost eliberat din arest preventiv prin decizia Tribunalului Bucuresti din 16 aprilie, fiindu-i impuse, insa, mai multe interdictii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Gigi Becali imunitate, #Gigi Becali Parchet, #Gigi Becali urmarire penala, #Gigi Becali sechestrare , #stiri Gigi Becali