Gigi Becali a facut scandal la ICCJ. "Dosarul Terenurilor", amanat din nou

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 15:15
7503 citiri
Gigi Becali a facut scandal la ICCJ. "Dosarul Terenurilor", amanat din nou

Gigi Becali, finantatorul Stelei, a facut scandal in sala de judecata a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Dosarul in care latifundiarul este anchetat pentru schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii a fost amanat din nou.

Deputatul s-a prezentat, marti dimineata, la sediul ICCJ pentru a asista la termenul din asa numitul "Dosar al Terenurilor", insa nu a rezistat pana la capat in sala.

Nemultumit de declaratiile unui martor audiat de magistrati, Becali, alaturi de fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, a inceput sa vocifereze in sala. Avertizat de presedintele completului de cinci judecatori sa se opreasca, latifundiarul s-a linistit abia dupa ce a parasit sala.

Daca la sosirea la Inalta Curte a fost destul de discret, la plecare el s-a dat in spectacol, sustinand ca acest complet de cinci judecatori care trebuie sa ii solutioneze cazul este ilegal si declarand ca nu intelege cum poate fi intoarsa o decizie luata de trei judecatori ai ICCJ.

In fine, ziua s-a incheiat dupa cateva ore de audieri, judecatorii amanand cauza pana in data de 16 aprilie.

Ati putut urmari, in direct pe site-ul Ziare.com, evenimentele de marti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie:

14.50 - Inca o amanare in acest dosar, care va fi reluat in data de 16 aprilie.

12.10 - "Daca vrem asa, sa ne batem joc, sa intoarcem hotararile celor 3 judecatori de la Inalta Curte... Completul de cinci judecatori e neconstitutional si ilegal!" - Gigi Becali.

11.40 - Becali a parasit furios sala de judecata desi audierile continua.

11.30 - Gigi Becali si Victor Babiuc au fost la un pas de amenda dupa ce au vociferat in sala de judecata.

10.30 - Magistratii audiaza martorii.

10.20 - Finantatorul Stelei a aparut zambitor la ICCJ, insa a vorbit mult mai putin decat a facut-o in alte ocazii.

09.00 - A inceput sedinta. "Dosarul Terenurilor" este singurul pe care il judeca marti completul de cinci judecatori de la ICCJ.

INFO: Despre "Dosarul Terenurilor" se spune ca a fost baza constructiei averii lui Becali.

In dosarul schimbului de terenuri dintre Ministerul Apararii si Gigi Becali procurorii sustin ca, in perioada 1996-1999, partile au efectuat doua astfel de tranzactii.

Latifundiarul a preluat de la MApN 28,89 hectare de teren arabil intravilan din zona localitatii Voluntari si a dat la schimb 30.26 de hectare de teren situat in comuna Stefanesti, judetul Ilfov.

Problema este ca diferenta de pret dintre cele doua loturi era si este in continuare uriasa, Voluntariul aflandu-se in centrul expansiunii imobiliare din Nordul Bucurestiul in timp ce comuna Stefanesti nu spunea nimic pentru dezvoltatorii imobiliari.

Mai mult, potrivit acelorasi procurori, functionari din cadrul Ministerului au atras atentia ca Armatei nu ii trebuie terenul lui Becali, neavand cum sa-l foloseasca.

In acest dosar mai sunt inculpati, pe langa Becali, fostul ministru al Apararii,

Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, si Dumitru Cioflina. Toti au fost achitati la prima instanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Becali dosar terenuri, #Becali schimb teren Ministerul Apararii, #Becali proces ICCJ , #stiri Gigi Becali