Presa de azi: Desi s-a comparat cu Iisus pe cruce, Becali ramane in arest

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 07:12
2356 citiri
Presa de azi: Desi s-a comparat cu Iisus pe cruce, Becali ramane in arest
Foto: Gandul

Gigi Becali ramane in arest, anunta miercuri Jurnalul National, precizand ca dupa sapte ore de deliberari, magistratii au decis: Gigi Becali ramane in arest. Magistratii au respins astfel cererea de eliberare conditionata formulata de avocati.

Omul de afaceri Gigi Becali, ajutat de avocatii sai, a incercat marti la Judecatoria Sectorului 1 sa-si obtina eliberarea din arestul preventiv. El nu a ratat ocazia sa vorbeasca despre rugaciuni si impartasanie, ba chiar s-a comparat cu Iisus.

Gigi Becali a fost dus marti-dimineata la Judecatoria Sectorului 1 cu catuse la maini pentru judecarea cererii de revocare a arestarii preventive.

Becali a reafirmat in fata magistratilor ca nu a dat nici un ordin ca persoanele care i-au furat masina sa fie batute si ca singurul lucru pe care l-a facut a fost sa le dea whisky si 500.000 de lei vechi pentru taxi, ca sa se duca acasa.

Ziua scrie ca Gigi se cruceste. Judecatoria Sectorului 1 a respins, marti seara, cererea de revocare a masurii arestarii preventive formulata de Gigi Becali, hotararea fiind definitiva. Becali a intrat de dimineata in sediul instantei cu mainile ridicate, pentru a i se vedea catusele.

Avocatul lui Becali, Gheorghita Mateut, a declarat, marti, ca va face o noua cerere de eliberare provizorie sub control judiciar pentru clientul sau.

"Procurorii spun ca Becali a dat ordin, dar nu a fost ascultat de bodyguarzii lui. Deci, eu sunt aici pentru ca nu sunt un bun conducator, eu nu am dat nimanui ordin sa fie batuti sau adusi.

Sa ma ierte Dumnezeu ca fac comparatia asta atunci cand Pilat din Pont a spus << Barabas liber si Christos pe cruce >>. Spun asta, pentru ca hotii, Barabas, sunt liberi si Becali pe cruce, aici, in boxa. Vor da socoteala pentru tot ce au facut", a spus Becali.

Becali: "In arest, voi avea cea mai curata impartasanie", este titlul din Evenimentul Zilei. Asa cum ne-a obisnuit deja, Gigi Becali a transformat, marti, intr- un adevarat spectacol procesul privind arestarea sa.

Deloc impresionati, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au decis insa ca acesta sa ramana dupa gratii cel putin pana pe 2 mai. Pratic, circul de la judecatorie a fost deschis de Becali, care, si-a facut aparitia fluturandu-si catusele in fata jurnalistilor ce-l asteptau la instanta.

A continuat apoi cu pledoaria sustinuta de latifundar dupa marca brevetata: "Avocatii m-au indrumat sa nu spun prea multe vorbe. Dar eu o sa zic. Adica, eu sunt arestat fiindca nu sunt un bun conducator, fiindca nu m-au ascultat bodyguarzii mei", a spus Becali care, dupa ce a invocat Providenta, a incheiat cu pilde din Biblie, nu fara a incurca insa "borcanele".

"Probabil e o lucrare a lui Dumnezeu, probabil ca va fi cea mai curata impartasanie pe care o voi lua, fiindca nu pot face pacate in arest. Se aseamana acest caz ca atunci cand a spus Pilat: Barabas sta liber, iar Hristos pe cruce", a conchis finantatorul Stelei.

In Vinerea Mare, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 vor trebui sa dezbata insa o alta cerere, de inlocuire a arestarii cu interdictia de a parasi tara, depusa de al cincilea avocat al lui Gigi Becali, Mariana Stefan - angajata de curand de liderul PRM Corneliu Vadim Tudor.

Gandul noteaza ca Chiar daca s-a comparat cu Iisus pe cruce, Becali nu a convins instanta sa-i dea drumul din puscarie. Omul de afaceri Gigi Becali a facut, marti, o cerere de inlocuire a masurii arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara, sustinand ca trebuie sa fie in libertate pentru a-si pregati campania pentru alegerile europarlamentare din iunie.

Unul dintre avocatii care il apara pe Becali, Mariana Stefan, a declarat ca in cererea depusa, marti, la instanta Judecatoriei sectorului 1 se arata ca s-au schimbat temeiurile pentru care a fost luata masura arestarii preventive in cazul clientului sau, pentru ca "Gigi Becali a devenit candidat eligibil, inregistrat la BEC, pentru alegerile europarlamentare din luna iunie".

Ea a mai precizat ca daca s-ar respinge aceasta cerere, s-ar putea considera ca judecatorii ii incalca lui Becali dreptul prevazut de articolele 37 si 38 din Constitutia Romaniei, referitoare la dreptul de a fi ales, in acest caz la dreptul de a fi ales in Parlamentul European.

A participat un politist la << justitia privata >> a lui Gigi Becali?, se intreaba Gardianul. Magistratii Judecatoriei sectorului 1 au respins cererea avocatilor lui Gigi Becali, decizand continuarea cercetarilor in ceea ce priveste pe omul de afaceri in stare de arest preventiv.

Marti seara judecatorii au decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a celui de-al cincilea bodyguard al lui Becali, Marcel Popa.

Declaratiile date de catre Marcel Popa, garda de corp a lui Gigi Becali retinuta luni seara de catre politisti, risca sa dea peste cap socotelile anchetatorilor care instrumenteaza dosarul omului de afaceri.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru "Gardianul" ca Marcel Popa a facut doua afirmatii extrem de importante in declaratia data in fata anchetatorilor. Este vorba despre autodenuntul privind impuscarea unuia dintre hoti, iar a doua face referire la un politist care a fost de fata atunci cand asa-zisele parti vatamate se aflau in barul din Pipera.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gigi Becali arest, #Becali cruce Iisus , #stiri Gigi Becali
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
I M P O S T U R A şi MANEAUA în POSTUL MARE sau ROMÂNIA ORTODOXĂ între SACRU şi PROFAN 15.04.2009 07:24
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
IPOSTURA şi MANEAUA sau ROMÂNIA ORTODOXĂ între SACRU şi PROFAN