Sandu Geamanu este liber, Niculae si Mihalache au primit mandate de arestare (Video)

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 07:12
3455 citiri
Sandu Geamanu este liber, Niculae si Mihalache au primit mandate de arestare (Video)

Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamanu, a fost eliberat, iar Tinel Niculae si Paul Mihalache, celelalte persoane retinute, marti, de procurori, pentru furturi de masini de lux, printre care si cea a lui Gigi Becali, au primit mandat de arestare de la Judecatoria Sectorului 1.

Decizia nu este definitiva. Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a atacat cu recurs decizia Judecatoriei Sectorului 1.

Cei trei sunt acuzati de furt, talharie, santaj si tainuire.

Mirela Popescu, avocatul lui Mihalache, a declarat ca acesta este acuzat ca a furat, in martie, un Porsche Cayenne apartinand unui cetatean arab, Mansur.

Barbatul, potrivit avocatei, ar fi un fel de lider al arabilor din Romania. Popescu a mai spus ca procurorii incearca sa faca legatura intre furtul facut de Mihalache si un presupus santaj la care ar fi fost supus cetateanul arab de catre Sandu Geamanu, pentru recuperarea masinii.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a trimis, marti seara, dosarul la Judecatoria Sectorului 1, cerand arestarea celor trei persoane. Sedinta de judecata a inceput in jurul orei 24.00 si a fost suspendata doua ore pentru ca avocatii sa studieze dosarul. Dupa alte doua ore, de dezbateri, instanta a ramas in deliberari, solutia fiind pronuntata in urma cu putin timp.

Judecatoria Sectorului 1 va lua, miercuri, in discutie, propunerea de arestare facuta de procurori pentru alti trei membri ai clanului Geamanu: Adrian Stanila, Stefan Margean si Constantin David. Acestia sunt acuzati de aceleasi fapte, dar nu fost gasiti de politisti la descinderile de marti. Din acest motiv, judecatorul a disjuns cauza, care va fi luata in discutie in jurul orei 9.00.

Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamanu, Tinel Niculae si Paul Mihalache, cea de a treia persoana retinuta, marti, la randul ei, de procurori, sunt acuzati de furtul a sapte autoturisme de lux, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. Furtul masinilor a avut loc in perioada 2008-2009, a mai spus Ciocan.

Toti trei faceau parte dintr-o retea care se ocupa cu furtul de masini de lux, retea care numara mai multi membri, printre care unii dintre presupusii autori ai furtului masinii lui Gigi Becali.

Ilie Alexandru, precum si Niculae Tinel, David Stan Constantin, Adrian Stanila si Stefan Margean, unii fiind parti vatamate in dosarul Becali, sunt judecati, inca din februarie 2008, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 4, pentru furt de masini. Procesul urmeaza sa fie reluat pe 7 mai 2009.

Toti cei amintiti, impreuna cu alti cativa inculpati, au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 pentru mai multe furturi de masini din Bucuresti. De mai bine de un an, magistratii Judecatoriei Sectorului 4 nu au reusit sa avanseze foarte mult in cercetarea judecatoreasca, dosarul trenand din cauza invocarii lipsei de proceduri cu unul din inculpatii aflati in Spania, au aratat sursele amintite.

In acest nou caz, trei persoane care ar fi participat la furtul masinii lui Gigi Becali si care nu au fost gasite acasa in timpul perchezitiilor au parasit domiciliile dupa ce ar fi fost puse in garda ca urmare a unor scurgeri de informatii, sustin surse judiciare. Cele trei persoane nu au fost gasite de politisti, care au efectuat perchezitii, marti dimineata.

Numele lui Ilie Alexandru a fost indicat prima data de avocati ca fiind cel al persoanei care a stat in spatele furtului masinii finantatorului Stelei si a incercarii de santajare a lui Becali pentru recuperarea acesteia. Nicolae Tinel este cel care a fost impuscat cu un pistol cu bile de unul dintre bodyguarzii lui Gigi Becali.

Politistii au perchezitionat, marti dimineata, mai multe locuinte din Bucuresti si judetul Ilfov, fiind vizati presupusii autori ai furtului autoturismului lui Gigi Becali.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Sandu Geamanu proces, #hoti masina Becali, #fratii Geamanu, #Sandu Geamanu liber , #stiri Gigi Becali