Zmarandescu ramane in arest

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 14:19
1368 citiri
Zmarandescu ramane in arest

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au hotarat, marti, ca nu pot judeca contestatia depusa, pe 13 aprilie, de Catalin Zmarandescu, arestat preventiv in dosarul lui Gigi Becali, pe motiv ca este "inadmisibila".

Alta este, insa, parerea celui care il apara in instanta pe Zmarandescu: actiunea pe care a formulat-o - contestatie in anulare - poate fi judecata, intrucat clientului sau nu i s-a respectat unul dintre drepturi, adica nu a fost audiat de judecatori atunci cand s-a discutat recursul privind arestarea sa preventiva.

In ciuda explicatiei avocatului, procurorul de sedinta a spus ca aceasta cerere este inadmisibila, astfel de contestatie fiind permisa de lege doar in cazul hotararilor penale definitive de fond, nu in procese ce vizeaza masura preventiva, informeaza Mediafax.

Potrivit Codului de procedura penala, impotriva hotararilor penale definitive se poate face contestatie in anulare in cateva situatii concrete: cand procedura de citare a partii pentru termenul la care s-a judecat cauza de catre instanta de recurs nu a fost indeplinita conform legii, cand partea dovedeste ca la termenul la care s-a judecat cauza de catre instanta de recurs a fost in imposibilitate de a se prezenta si de a incunostiinta instanta despre aceasta impiedicare, cand instanta de recurs nu s-a pronuntat asupra unei cauze de incetare a procesului penal cu privire la care existau probe in dosar, cand impotriva unei persoane s-au pronuntat doua hotarari definitive pentru aceeasi fapta.

Dupa ce finantatorul Stelei, Gigi Becali, fost pus in libertate sub control judiciar in Vinerea Mare, Catalin Zmarandescu a cerut si el Tribunalului Bucuresti sa fie eliberat.

Tribunalul Bucuresti a respins, pe 6 aprilie, recursul declarat de Catalin Zmarandescu, Gigi Becali, Dumitru Beciu, Nicolae Dumitrascu si Stefan Dediu impotriva hotararii Judecatoriei Sectorului 1 din 3 aprilie prin care toti acestia au fost trimisi dupa gratii pentru infractiuni de lipsire de libertate.

Ulterior, tot Tribunalul Bucuresti, a decis vineri, 17 aprilie, ca Gigi Becali si Dumitru Beciu pot fi cercetati in libertate, cei doi fiind eliberati provizoriu sub control judiciar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Zmarandescu Becali contestatie, #Becali arest elibera, #Zamrandescu instanta arest , #stiri Gigi Becali