Comentariu: Becali vs Piti sau "vai de Steaua lor"

Sambata, 07 August 2010, ora 18:12
2890 citiri
Comentariu: Becali vs Piti sau "vai de Steaua lor"

In sfarsit, Gigi Becali a dat din gura, dupa ceva timp. A dat din gura si a dat ocazia presei sportive, sa mai rasufle. Fara nea Gigi parea ca presa sportiva nu-si mai gaseste identitatea. Canalele de sport la fel.

Sa nu-l facem pe Victor Piturca mai mare decat pare. Rezultatele lui la Steaua, in precedentul mandat, au fost modeste. Fanii nu l-au avut la suflet. Jocul Stelei nu era unul placut ochiului. Insa, a avut, ceea ce multi antrenori nu prea mai au, demnitate.

A plecat de la Steaua, in urma imixtiunilor lui Gigi Becali in viata echipei si greu a fost adus inapoi. La inceputul acestui campionat, Victor Piturca a reusit sa redea Stelei o parte din identitatea pierduta. A readus foste glorii in cadrul clubului, a readus publicul la stadion si i-a "inchis gura" lui gigi becali. Sau, cel putin, asa a crezut el.

Gigi Becali nu vede fotbalul ca pe un business. O afacere care i-ar putea aduce multi bani, raportat la potentialul de imagine al Stelei. Echipe mari cu traditie de afara fac bani pentru buget numai din vanzari de tricouri si din drepturile de imagine ale anumitor jucatori.

Fotbalul este facut si este jucat, pentru a aduce spectatori la stadion dornici sa privesca un spectacol. Si echipa Steaua, slava Domnului, are suporteri care vor sa dea bani pe bilete, tricouri si tot ceea ce inseamna Steaua. Dovada sta, in ultimul meci cu Universitatea Craiova, cand au fost prezenti la meci peste 25.000 de spectatori.

Dar, publicul nu mai vrea sa dea bani pe ineptiile lui Gigi Becali. E drept ca Steaua fara banii lui Gigi Becali nu s-ar descurca. Dar, si lui Gigi i-ar lipsi telefoanele lui Naum sau Tolo.

Multi iubitori de fotbal nu au crezut in tacerea lui Gigi Becali. Dintr-un motiv simplu. S-a constatat, dupa cercetari amanuntite, ca Gigi Becali are o mare calitate. Nu gandeste. El stie, ca exista doar "banii lui", "echipa lui", "jucatorii lui". El mai stie ca mai are si ceva bani prin conturi. Nu vrea ca Steaua sa produca bani. Vrea sa fie lasat sa vorbeasca liber, pe banii lui. Poate, prea liber pentru urechile noastre.

Hagi, Bergodi si Lacatus ne-ar putea spune mai multe. Poate, si Victor Piturca, dupa o perioada destul de scurta petrecuta in fruntea bancii tehnice a Stelei. Ca, doar nu va indoiti ca Piti va pleca de la Steaua? Sau, ca Gigi se va multumi sa-si mulga oile din spatele "viloiului" din Pipera. Singurii care se bucura sunt ziaristii sportivi. Ziaristi care au facut din Gigi Becali un adevarat model de presa tabloida. Si pe urma, se fac analize si le iese ca sunt pe minus la vanzari.

Citeste si:
Reacția lui Gică Hagi după accidentarea gravă a fiului său
Reacția lui Gică Hagi după accidentarea gravă a fiului său
Ianis Hagi va lipsi de pe gazon cel puțin șase luni, după ruptura de ligamente încrucișate suferită la ultimul meci al lui Rangers. Hagi a fost deja operat la Londra, intervenția...
Ies scântei la FCSB! Mihai Stoica a intrat în contre cu patronul Becali: ”Dacă eram ascultat, nu ne făceam de râs”
Ies scântei la FCSB! Mihai Stoica a intrat în contre cu patronul Becali: ”Dacă eram ascultat, nu ne făceam de râs”
Directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a negat acuzaţiile patronului Gigi Becali că s-ar fi opus transferului atacantului Ciprian Deac şi a "contraatacat" spunând că dacă omul de afaceri...