Bechtel da afara aproape 2.000 de oameni

Luni, 08 Martie 2010, ora 11:30
1349 citiri
Bechtel da afara aproape 2.000 de oameni

Compania Bechtel a anuntat ca va disponibiliza 1.915 angajati, incepand cu luna aprilie a acestui an, desi acestia ar fi urmat sa intre in somaj tehnic, conform negocierilor dintre Guvern si sindicate.

Constructorul Autostrazii Transilvania a precizat ca va pastra doar 300 de angajati, ce vor lucra la sectorul de autostrada Campia Turzii - Turda, arata Realitatea TV.

Reprezentantii companiei spun ca oamenii vor fi concediati pentru ca statul roman nu si-a platit datorii in valoare de 159,6 milioane de euro, pentru cei 42 de kilometri de autostrada finalizati anul trecut, precum si 129,8 milioane de lei, sub forma rambursarii de TVA.

Bechtel va pastra doar 300 de angajati

Presedintele Sindicatului Transilvania al Angajatilor Bechtel, Mihai Lup, anuntase miercurea trecuta ca firma americana va continua concedierile si va executa lucrarile la portiunea dintre Turda si Campia Turzii din fonduri proprii.

"Bechtel doreste sa continue cu concedierea oamenilor. Vor avea nevoie de 300 de angajati pentru a continua lucrarile intre Turda si Campia Turzii, pe care le vor efectua pe banii lor, in speranta ca Guvernul le va achita datoria pe care o are pentru lucrarile de anul trecut", a afirmat Lup.

Boc: Autostrada Bechtel merge mai departe

Acesta a adaugat ca, desi lucrarile pentru portiunea de 10,2 km vor fi executate din banii Bechtel - care s-a aratat convinsa ca autoritatile romane vor plati datoria de aproape 200 de milioane de eura - firma americana nu este dispusa sa amane concedierea colectiva, desi "exista semnale de la minister" ca lucrarile vor continua.

Mihai Lup a mai afirmat ca sindicatul va actiona Bechtel in instanta, pentru ca nu a respectat procedura de concediere colectiva, reducand termenul de la 3 luni la doua luni si 10 zile.

Premierul Emil Boc se va intalni cu reprezentantii Bechtel, in cursul zilei de luni, pentru a discuta pe marginea acestei situatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#Bechtel concedieri masa, #Bechtel Autostrada Transilvania, #Bechtel disponibilizari autostrada , #autostrada Transilvania