Bechtel isi concediaza toti angajatii in martie

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 17:20
1364 citiri
Bechtel isi concediaza toti angajatii in martie
Foto: Gazeta de Cluj

Sindicalistii de la Cartel Alfa au anuntat ca toti cei 1.933 de angajati ai firmei care construieste Autostrada Transilvania, compania Bechtel, vor fi concediati. Ei ar urma sa primeasca preavizele incepand cu 5 martie.

Presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a afirmat ca Sindicatul Transilvania al Angajatilor Bechtel, afiliat la Cartel Alfa, a primit o notificare prin care este anuntara ca firma constructoare a Autostrazii Transilvania renunta la tot personalul.

Printre motivele deciziei ar fi sumele uriase pe care CNADR nu le-a platit constructorului pentru lucrari.

"In acest moment exista obligatii financiare importante catre Proiectul Autostrada Transilvania care nu au fost onorate. De asemenea, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale nu ne-a putut oferi informatii despre fondurile disponibile in 2010 pentru plata lucrarilor ce vor fi executate in acest an. Din pacate, lipsa platii ne afecteaza inevitabil fluxul de lichiditati si capacitatea de a planifica corect lucrarile viitoare", se arata intr-un comunicat al companiei Autostrada Transilvania remis Ziare.com.

La motivul financiar se adauga si lipsa exproprierilor a unor suprafete semnificate de teren.

"CNADNR intampina si alte dificultati, cum ar fi asigurarea accesului liber si fara obstacole la suprafete de teren cu o intindere considerabila, situate una in continuarea celeilate in vederea efectuarii lucrarilor de constructie", mai spune comunicatul.

Autostrada Transilvania precizeaza ca trebuie sa faca reduceri substantiale in programul activitatilor de constructie a autostrazii, fiind posibila si o concediere colectiva.

"Regretam ca trebuie sa luam in considerare o asemenea masura. Vom continua consultarile cu sindicatele si vom cauta solutii pentru a micsora pe cat posibil numarul pozitiilor ce vor fi reduse", a declarat Michael Swinford, directorul proiectului Autostrada Transilvania.

In eventualitatea unei concedieri colective, angajatii vor beneficia de o plata compensatorie reprezentand echivalentul a doua salarii de baza lunare.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Bechtel concediaza angajati, #Bechtel CNADR datorii, #autostrada Transilvania datorii, #Bechtel concediere autostrada Transilvania , #autostrada Transilvania