Contractul cu Bechtel desecretizat: Anca Boagiu ii cere lui Sova contractul semnat de Nastase

Marti, 30 Iulie 2013, ora 21:20
5168 citiri
Contractul cu Bechtel desecretizat: Anca Boagiu ii cere lui Sova contractul semnat de Nastase

Prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu ii cere ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, sa prezinte contractul initial semnat cu Bechtel si contractele de consultanta juridica.

Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS) a publicat marti contractul desecretizat al grupului american Bechtel cu statul roman pentru construirea Autostrazii Transilvania.

Contractul cu Bechtel a fost desecretizat de Sova si Fenechiu (Video)

Potrivit reprezentantei PDL, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, si fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu "au aruncat pe piata, spre manipularea opiniei publice, dosare golite de continut".

"Familia Sova, mama si fiul, a gestionat contractele Bechtel cu mult interes"

"Degeaba se lauda Dan Sova, in parteneriat cu Relu Fenechiu, ca au desecretizat contractul Bechtel. Sova&Fenechiu au aruncat pe piata, spre manipularea opiniei publice, dosare golite de continut. Unde este contractul initial Bechtel semnat in anul 2003 de Adrian Nastase, fost premier al PSD?

Le cer lui Dan Sova si partenerilor sai sa dea, macar in ultimul ceas, dovada de curaj si sa prezinte public atat contractul initial, semnat de Adrian Nastase cat, mai ales, contractele de consultanta juridica, valoarea acestora si comisioanele incasate.

Cetatenii Romaniei au dreptul sa stie: familia Sova, mama si fiul, a gestionat contractele Bechtel cu mult interes. Fiul Dan Sova, prin firma sa, a reprezentat o parte contractuala, mama Sova si partenerii sai au reprezentat cealalta parte contractuala. Iata unde sunt banii dumneavoastra!", spune Anca Boagiu intr-un comunicat remis Ziare.com.

Aceasta sustine ca acest contract "putea fi un element pozitiv doar daca Sova&Fenechiu prezentau contractul semnat de Adrian Nastase, precum si contractele si comisioanele ultra-generoase incasate de Dan Sova si familia".

"Nu ma astept ca Victor Viorel Ponta sa-i ceara subalternului lui Dan Sova o proba de profesionalism si de corectitudine. Pentru ca nu poate!

Victor Viorel Ponta aplica lectia invatata de la Adrian Nastase. Asa cum Nastase s-a derobat de raspundere pe contractul Bechtel semnat de el, prin transpunerea lui in lege votata intr-un Parlament majoritar pesedist, tot asa, in prezent, Victor Viorel Ponta arunca raspunderea contractului CFR, semnat de prietenul sau, Relu Fenechiu, catre CSAT", a incheiat Anca Boagiu.

C.S.

Citește și:
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
Coaliția de guvernare nu elimină dar nici nu oferă pensii speciale către autoritățile locale, în ciuda promisiunilor, după ce ministerul de Finanțe a publicat o ordonanță care prevede...
De ce a fost importantă pentru România reuniunea miniștrilor de externe din NATO, care a avut loc la București. Explicațiile lui Bogdan Aurescu
De ce a fost importantă pentru România reuniunea miniștrilor de externe din NATO, care a avut loc la București. Explicațiile lui Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu a vorbit miercuri, 30 noiembrie, despre importanța reuniunii miniștrilor de externe din statele NATO, care a avut loc la București, în perioada 29-30 noiembrie. De la...