Contractul original incheiat cu Bechtel tot nu a fost gasit - Corpul de Control a cautat degeaba in 6 institutii

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 12:35
3881 citiri
Contractul original incheiat cu Bechtel tot nu a fost gasit - Corpul de Control a cautat degeaba in 6 institutii

Corpul de Control al premierului nu a reusit sa gaseasca contractul original incheiat in 2003 de reprezentantii statului roman cu compania americana Bechtel, in vederea constructiei autostrazii Transilvania.

Astfel, au fost efectuate demersuri la CNADNR, Ministerul Transporturilor, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Secretariatul General al Guvernului, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie si Bechtel International Inc.

Singurele documente obtinute au fost o copie in limba romana neconforma cu originalul si o copie in limba engleza partial conforma cu originalul.

Totusi, exemplarul original al contractului in limba romana nu a fost gasit, se arata in raportul Corpului de Control remis vineri Ziare.com.

Sesizari la DNA pentru contractul cu Bechtel - Fosti ministri, printre care Berceanu si Macovei, acuzati de fapte penale

Mai multi fosti ministri si fostul director general al CNADNR vor fi reclamati la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru fapte de coruptie in cazul companiei Bechtel, care trebuia sa construiasca Autostrada Transilvania.

Potrivit sintezei raportului Corpului de Control, e vorba de Gheorghe Dobre, care a detinut sefia la Transporturi, Gheorghe Teodor Sebastian Vladescu, fost ministru de Finante, Monica Luisa Macovei, fost ministru la Justitie, Radu Mircea Berceanu, fost ministru la Transporturi, dar si Duica Cristian, care a ocupat functia de director general la CNADNR.

Corpul de control al premierului a reclamat trei posibile fapte de natura penala referitoare la incheierea, modificarile si executarea contractului incheiat de statul roman, prin CNADNR, cu compania americana Bechtel.

In raport se reclama pagubirea statului cu 40 milioane de euro si nereguli la incheierea, modificarea si executarea contractului.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a declarat joi ca autoritatile din Romania au solicitat reprezentantilor Bechtel din Statele Unite ale Americii contractul original incheiat in 2003 pentru Autostrada Transilvania, iar acestia si-au dat acceptul sa il trimita.

Contractul incheiat de statul roman cu compania Bechtel International Inc. a fost publicat pe 30 iulie, pe site-ul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, lipsind insa forma initiala, cea din 2003.

C.P.

Citeste si:
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Klaus Iohannis a depus marţi, 21 septembrie, flori şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, la memorialul construit...
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Medicul Alexandru Rafila a afirmat, marţi seară, că se aştepta de la premierul Florin Cîţu, după videoconferinţa pe care a avut-o marţi, la soluţii de sănătate publică, nu la anchete...
Sursa: Ziare.com