Sova: Specialistii vor calcula paguba contractului reziliat cu Bechtel

Joi, 22 August 2013, ora 13:03
1881 citiri
Sova: Specialistii vor calcula paguba contractului reziliat cu Bechtel

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a declarat, joi, pe Centura Capitalei, ca specialistii vor calcula valoarea pagubei in cazul contractului reziliat cu compania americana Bechtel.

El a facut plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru disparitia exemplarului original al contractului incheiat cu cei care trebuiau sa construiasca Autostrada Transilvania.

Dan Sova a precizat ca a fost vorba de o infractiune de serviciu care poate aduce statului pagube insemnate, mai mari decat echivalentul a 1.000.000 de euro.

Sova a facut plangere la DNA pentru disparitia contractului cu Bechtel

La sfarsitul lunii mai, ministrul a anuntat rezilierea contractului cu compania Bechtel International Inc. pentru construirea autostrazii Brasov - Cluj - Bors.

Ulterior, dupa ce contractul original a fost dat oficial disparut, premierul Victor Ponta a precizat ca rezilierea a fost realizata pe baza unei copii legalizate a contractului.

De asemenea, la finele lunii iulie, Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a publicat contractul desecretizat al grupului american cu statul roman.

S-a constatat insa ca documentul publicat nu era contractul initial, semnat in anul 2003 de fostul premier Adrian Nastase.

Citeste si:
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Sursa: Ziare.com