Bechtel construieste noul metrou din Riad - Care este valoarea proiectului

Luni, 29 Iulie 2013, ora 15:43
2512 citiri
Bechtel construieste noul metrou din Riad - Care este valoarea proiectului
Foto: Arab News

Trei consortii conduse de grupul american Bechtel, spaniolii de la FCC si italienii de la Ansaldo STS au castigat licitiatia de constructie a metroului din Riad, Arabia Saudita, valoarea totala a investitei ridicandu-se la 22,5 miliarde de dolari.

Proiectul, care implica constructia a sase linii de metrou ce vor avea lungimea totala de 176 km, va aduce locuri de munca noi, va imbunatati sistemul de transport public al orasului si va ridica standardul de viata al locuitorilor, scrie International Business Times.

"Ne asteptam ca proiectul sa se finalizeze in decurs de cinci ani", in conditiile in care lucrarile vor fi demarate in primul trimestru din 2014, conform printului Turki bin Abdullah bin Abdul Aziz, guvernatorul adjunct al orasului Riad.

Bechtel conduce un consortiu care mai include companiile AECOM Technology Corp si Siemens Aktiengesellschaft. Ele vor construi doua linii de metrou, contractul fiind parafat pentru 9,45 miliarde de dolari.

Un al doilea consortiu, condus de compania spaniola BTP-FCC si implicand grupuri franceze, sud-coreene si olandeze, va realiza trei linii in valoare de 7,88 miliarde de dolari.

O linie, al carui cost este de 5,21 miliarde de dolari, a fost incredintata unui consortiu condus de italienii de la Ansaldo.

Arabia Saudita deruleaza un program de investitii de peste 500 miliarde de dolari pentru modernizarea infrastructurii si crearea de locuri de munca, in incercarea de a diversifica economia dependenta in mare masura de extractia de petrol si gaze.

Comparativ, statul roman a platit grupului american Bechtel pentru 52 de km construiti din Autostrada Transilvania suma de 1,4 miliarde de euro, la care se adauga despagubiri de 37,2 milioane de euro pentru rezilierea contractului.

Contractul cu Bechtel a fost reziliat - Romania trebuie sa plateasca 37 milioane euro

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Bechtel metrou Arabia Saudita, #costuri metrou Arabia Saudita, #constructie metrou Arabia Saudita , #Romania