Bechtel a amanat concedierea colectiva a angajatilor

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 19:00
1152 citiri
Bechtel a amanat concedierea colectiva a angajatilor
Foto: bloombiz

Compania americana Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, a amanat concedierea colectiva a angajatilor pana dupa data de 15 aprilie, cand se va stabili si numarul persoanelor care vor fi concediate.

Sindicatul ameninta insa ca va ataca in instanta o eventuala decizie de disponibilizare.

"Concedierea colectiva a fost amanata din 5-6 aprilie pentru 15 aprilie. Vom incepe de miercuri negocierile cu CNADNR pentru incheierea unui acord privind continuarea lucrarilor, asa cum s-a convenit, iar o decizie privind numarul persoanelor care vor fi disponibilizare va fi luata in perioada 15-30 aprilie", a declarat, marti, directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, citat de Mediafax.

Nicolae Fenesan, secretarul executiv al Federatiei Generale a Sindicatului "Familia", la care este afiliat Sindicatul "Transilvania" de la Bechtel, a declarat, la randul sau, ca a primit semnale privind intentia companiei americane de a disponibiliza, incepand cu 15 aprilie, un numar de 1.450 de angajati.

El a acuzat compania Bechtel de "sfidare", in conditiile in care continua procedura de concediere colectiva, desi aceasta a fost declarata ilegala de ITM Cluj.

"Am crezut ca exista legi in tara asta, mai ales dupa ce Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj a anuntat ca procedura de disponibilizare colectiva este ilegala. E ciudat ca celor de la Bechtel nu le pasa deloc. E o sfidare ce fac", a spus Fenesan.

Dupa o intalnire din 24 martie cu prefectul de Cluj, Florin Stamatian, purtatorul de cuvant al companiei, Bogdan Sgarcitu, declara ca procesul de disponibilizare colectiva initiat de Bechtel este "reversibil" si se poate opri in orice moment, o decizie finala urmand sa fie luata in aprilie.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Bechtel concediere colectiva , #stiri Bechtel