Sova a facut plangere la DNA pentru disparitia contractului cu Bechtel

Miercuri, 21 August 2013, ora 11:25
4033 citiri
Sova a facut plangere la DNA pentru disparitia contractului cu Bechtel

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine Dan Sova a facut plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru disparitia exemplarului original al contractului cu Bechtel.

"Marti, 20 august 2013, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a depus la DNA plangere penala pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu privind protectia informatiilor clasificate, constand in lipsa exemplarului original al contractului de proiectare, construire si finantare a autostrazii Brasov - Cluj - Bors incheiat intre Statul Roman prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si compania americana Bechtel International Inc., precum si a tuturor documentelor subsecvente acestui contract.

Inregistrata la Directia Nationala Anticoruptie, plangerea penala cu numarul 7776/2013 cere, de asemenea, ca in situatia in care se va dovedi ca faptele care au condus la lipsa/refuzul de punere la dispozitie a acestui document imbraca forma altei infractiuni sa se dispuna atragerea raspunderii penale, dupa caz, pentru infractiunea de distrugere, furt sau abuz in serviciu contra intereselor publice", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Contractul Bechtel, disparut: Boagiu, plangere penala impotriva lui Sova (Video)

Conform documentului citat, plangerea a fost depusa la DNA deoarece a fost vorba de o infractiune de serviciu care poate aduce statului pagube insemnate, mai mari decat echivalentul a 1.000.000 de euro.

"Aceasta a fost facuta 'in rem' si nu e indreptata impotriva unei persoane anume, Directia Nationala Anticoruptie fiind in masura sa cerceteze cine se face vinovat pentru lipsa exemplarului original al contractului", se mai precizeaza in comunicat.

In lipsa originalului, contractul a fost si reziliat, si desecretizat

La sfarsitul lunii mai, Sova a anuntat rezilierea contractului cu compania Bechtel International Inc. pentru construirea autostrazii Brasov - Cluj - Bors.

Ulterior, dupa ce contractul original a fost dat oficial disparut, premierul Victor Ponta a precizat ca rezilierea a fost realizata pe baza unei copii legalizate a contractului.

Dan Sova: Contractul original semnat cu Bechtel este de negasit (Video)

De asemenea, la finele lunii iulie, Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a publicat contractul desecretizat al grupului american cu statul roman.

S-a constatat insa ca documentul publicat nu era contractul initial, semnat in anul 2003 de fostul premier Adrian Nastase.

Contractul cu Bechtel desecretizat: Anca Boagiu ii cere lui Sova contractul semnat de Nastase

Citeste si:
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Sursa: Ziare.com