Beckham, cel mai bine platit fotbalist din lume

Marti, 19 Martie 2013, ora 17:41
2511 citiri
Beckham, cel mai bine platit fotbalist din lume

David Beckham este cel mai bine platit fotbalist din lume in sezonul trecut, conform revistei France Footbal, care a dat publicitatii un top al veniturilor realizate de fotbalisti dar si de antrenori.

Mijlocasul englez a reusit sa-l detreoneze pe Messi, dupa ce argentinianul ocupase in ultimii trei ani primul loc in top. Veniturile lui Beckham se ridica la suma de 36 de milioane de euro din care un salariu anual de 1,7 milioane euro, prime de 1,3 milioane si 33 milioane din contracte publicitare.

Lionel Messi ocupa locul doi cu 35 milioane euro anual (12,5 milioane din salariul anual, 500.000 euro din prime si 22 milioane din contracte publicitare ).

Ultima treapta pe podium este ocupat de starul portughez Cristiano Ronaldo, cu 30 milioane euro anual (13 milioane euro din salariul anual, 500.000 euro din prime si 16,5 milioane din contracte publicitare ).

Pe pozitiile patru si cinci se gasesc camerunezul Samuel Eto (Anzhi) cu 24 mil. euro si brazilianul Neymar (Santos) cu 20 mil. euro). Pe locul sase e argentinianul Sergio 'Kun' Aguero (Chelsea) cu 19 mil. euro, urmat de jucatorul lui Manchester United, Wayne Rooney (18 mil. euro), suedezul de la PSG, Zlatan Ibrahimovic (17,5 mil. euro), ivorianul lui Manchester City, Yaya Toure (16,6 mil. euro) si Fernando Torres (Chelsea) cu 16,3 mil.

Lider in topul antrenorilor este portughezul Jose Mourinho, cu venituri anuale de 14 milioane de euro, urmat de italianul Carlo Ancelotti de la PSG, care primeste 12 milioane de euro anual si Marcello Lippi de la clubul chinez Guangzhou Evergrande, cu 11 milioane de euro.

Lista primilor zece este completata de olandezul Gus Hiddink, de la Anzhi cu 10,8 mil. euro, in timp ce scotianul Kenny Dalglish a avut timp sa adune 10 mil. de euro inainte de a fi destituit de la Liverpool.

In continuare se gasesc Arsene Wenger (Arsenal) cu 9,4 mil. euro, selectionerul Rusiei, Fabio Capello cu 9,2 mil. euro , si tehnicieni de la Manchester City si United, Roberto Mancini si Alex Ferguson, precum si antrenorul Chinei, Jose Antonio Camacho, cu cate 6,1 mil. euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Beckham castiguri fotbal, #top salarii fotbal , #stiri Beckham David