O fostă mare gimnastă a României șochează: ”Mi-a pus mâna pe sâni, pe fund!” Despre ce antrenor de legendă e vorba

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 13:19
32420 citiri
O fostă mare gimnastă a României șochează: ”Mi-a pus mâna pe sâni, pe fund!” Despre ce antrenor de legendă e vorba
Marilena Vlădărău-Perețeanu foto: PlaySport

Fosta gimnastă Marilena Vlădărău-Perețeanu (58 de ani), componentă a lotului național sub conducerea lui Bela Karolyi (79 de ani), a făcut o serie de declarații șocante referitoare la abuzurile la care a fost supusă de renumitul antrenor.

Marilena Vlădărău-Perețeanu și-a deschis sufletul într-un interviu pentru PlaySport, readucând astfel în discuție metodele tiranice de antrenament cu care gimnastica românească a performat la nivel mondial.

Marilena Vlădărău-Perețeanu a făcut parte din echipa cu care România a luat aurul la Mondialul din 1979 de la Fort Worth, primul titlu suprem pe echipe pentru tricolore.

„Urma să parcurgem înainte un turneu lung prin Germania, Anglia și Mexic. Ne-a căzut cerul în cap. Făceai realmente cursuri de anatomie pe noi, atât de slabe eram. Cel puțin în Germania înfometarea a atins cote maxime. Hrana era aproape zero! La micul dejun, o feliuță de șuncă prin care te uitai și un pahar cu lapte, dacă-l apucai. Când bătea Bela cu palmele în masă că s-a terminat, trebuia să te ridici imediat și să pleci.

Inventasem locuri dintre cele mai neobișnuite să ascundem mâncarea, precum vasul de la WC. Înveleam într-un plastic ciocolata, napolitanele sau te miri ce altceva, socotind că acolo nu le va găsi nimeni. A funcționat rețeta o perioadă, până s-au prins de truc și, evident, a urmat o corecție extraordinară. Când am ajuns în SUA, arătam efectiv precum niște ființe subnutrite aduse din Somalia. Foarte bine pregătite sportiv, dar înfometate îngrozitor.

După o oră de exercițiu repetat obsesiv la paralele, aveam degetele anchilozate și sângele închegat pe degete. Nu puteam nici să-mi scot palmierele, iar Bela mă tot lovea. Am cunoscut din plin măsurile lui de la picioare și de la mâini.

La sărituri mă amenința că o încasez dacă nu țin picioarele lipite. Și a început chinul. La un salt mă lăsa în pace, la celălalt mă bătea de la saltea până la locul de plecare. Doar peste ceafă îmi trăgea! Atunci chiar m-am uitat pe un ceas din sală. «Ia să vedem cât timp poate să mă caftească!». O oră necontenit a durat!

După ce mi-a tras o bătaie, mi-a spus că sunt o vacă grasă, m-a dus în fața oglinzii, mi-a pus mâna pe sâni, pe fund. «Uite cum arăți! Cine dracu’ o să se uite la tine? Niciun bărbat!». Scena asta m-a dărâmat și m-a marcat în timp. M-a lovit direct în suflet, în minte. Nu înțelegeam de ce arăt rău. Mi-era frică să merg oriunde se aflau și bărbați. Mă simțeam inferioară”, a spus fosta gimnastă pentru sursa citată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Din cauza unei afecțiuni medicale, Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. În...
Rapid caută antrenor. Singurul român luat în calcul. Cine va pregăti echipa pentru meciul cu FCSB
Rapid caută antrenor. Singurul român luat în calcul. Cine va pregăti echipa pentru meciul cu FCSB
FC Rapid s-a despărţit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape ale Play-Off-ului. În urma...
#Bela Karolyi, #antrenor, #gimnasta, #Marilena Vladarau Pere eanu , #stiri din sport