O fostă mare gimnastă a României șochează: ”Mi-a pus mâna pe sâni, pe fund!” Despre ce antrenor de legendă e vorba

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 13:19
32372 citiri
O fostă mare gimnastă a României șochează: ”Mi-a pus mâna pe sâni, pe fund!” Despre ce antrenor de legendă e vorba
Marilena Vlădărău-Perețeanu foto: PlaySport

Fosta gimnastă Marilena Vlădărău-Perețeanu (58 de ani), componentă a lotului național sub conducerea lui Bela Karolyi (79 de ani), a făcut o serie de declarații șocante referitoare la abuzurile la care a fost supusă de renumitul antrenor.

Marilena Vlădărău-Perețeanu și-a deschis sufletul într-un interviu pentru PlaySport, readucând astfel în discuție metodele tiranice de antrenament cu care gimnastica românească a performat la nivel mondial.

Marilena Vlădărău-Perețeanu a făcut parte din echipa cu care România a luat aurul la Mondialul din 1979 de la Fort Worth, primul titlu suprem pe echipe pentru tricolore.

„Urma să parcurgem înainte un turneu lung prin Germania, Anglia și Mexic. Ne-a căzut cerul în cap. Făceai realmente cursuri de anatomie pe noi, atât de slabe eram. Cel puțin în Germania înfometarea a atins cote maxime. Hrana era aproape zero! La micul dejun, o feliuță de șuncă prin care te uitai și un pahar cu lapte, dacă-l apucai. Când bătea Bela cu palmele în masă că s-a terminat, trebuia să te ridici imediat și să pleci.

Inventasem locuri dintre cele mai neobișnuite să ascundem mâncarea, precum vasul de la WC. Înveleam într-un plastic ciocolata, napolitanele sau te miri ce altceva, socotind că acolo nu le va găsi nimeni. A funcționat rețeta o perioadă, până s-au prins de truc și, evident, a urmat o corecție extraordinară. Când am ajuns în SUA, arătam efectiv precum niște ființe subnutrite aduse din Somalia. Foarte bine pregătite sportiv, dar înfometate îngrozitor.

După o oră de exercițiu repetat obsesiv la paralele, aveam degetele anchilozate și sângele închegat pe degete. Nu puteam nici să-mi scot palmierele, iar Bela mă tot lovea. Am cunoscut din plin măsurile lui de la picioare și de la mâini.

La sărituri mă amenința că o încasez dacă nu țin picioarele lipite. Și a început chinul. La un salt mă lăsa în pace, la celălalt mă bătea de la saltea până la locul de plecare. Doar peste ceafă îmi trăgea! Atunci chiar m-am uitat pe un ceas din sală. «Ia să vedem cât timp poate să mă caftească!». O oră necontenit a durat!

După ce mi-a tras o bătaie, mi-a spus că sunt o vacă grasă, m-a dus în fața oglinzii, mi-a pus mâna pe sâni, pe fund. «Uite cum arăți! Cine dracu’ o să se uite la tine? Niciun bărbat!». Scena asta m-a dărâmat și m-a marcat în timp. M-a lovit direct în suflet, în minte. Nu înțelegeam de ce arăt rău. Mi-era frică să merg oriunde se aflau și bărbați. Mă simțeam inferioară”, a spus fosta gimnastă pentru sursa citată.

Destinație neașteptată pentru Dan Alexa. Va antrena la Arsenal, dar în liga a doua!
Destinație neașteptată pentru Dan Alexa. Va antrena la Arsenal, dar în liga a doua!
Dan Alexa a fost numit, luni, în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal de ligă secundă Arsenal Tunari, a anunţat Clubul Sportiv Tunari pe pagina sa de Facebook. Ştefan...
Antrenorul care a câștigat Cupa României în memoria fiicei ucise: ”Da, e pentru îngerul meu”
Antrenorul care a câștigat Cupa României în memoria fiicei ucise: ”Da, e pentru îngerul meu”
La exact 10 luni după ce fiica sa, Ema, și-a pierdut viața în atacul armat de la școală, antrenorul Dragan Kobiljski a câștigat Cupa României la volei. Zi istorică în Giulești! Rapid...
#Bela Karolyi, #antrenor, #gimnasta, #Marilena Vladarau Pere eanu , #stiri din sport