UPDATE Belarus susține că o rachetă ucraineană s-a prăbușit pe teritoriul său

Joi, 29 Decembrie 2022, ora 14:12
4705 citiri
UPDATE Belarus susține că o rachetă ucraineană s-a prăbușit pe teritoriul său
Rachetele, folosite de ruși și ucraineni în război FOTO Twitter

O rachetă antiaeriană ucraineană s-a prăbuşit joi în Belarus, au transmis autorităţile din această fostă republică sovietică aliată cu Rusia şi care a susţinut efectiv ofensiva militară a Moscovei asupra Ucrainei, relatează AFP.

UPDATE 15.00

Ministerul Apărării de la Minsk a spus iniţial că investighează dacă sistemele de apărare aeriană ale Belarusului au doborât racheta sau dacă a fost vorba de o ratare, iar ulterior a anunţat că racheta a fost doborâtă de forţele sale de apărare antiaeriană.

Incidentul a avut loc între orele locale 10.00 şi 11.00 a.m. (09.00-10.00, ora României), adică aproximativ în momentul în care Rusia lansa zeci de rachete spre Ucraina.

BelTA susţine că racheta care a aterizat în Belarus a venit de pe teritoriul ucrainean. Agenţia a publicat şi o fotografie a ceea ce a spus că sunt părţi ale unei rachete S-300 care zac pe un câmp agricol gol. BelTA a precizat că nu există informaţii privind eventuale victime.

Știrea inițială

Racheta lansată de un sistem de apărare antiaeriană S-300 "provenită de pe teritoriul ucrainean" a căzut joi dimineaţă pe teritoriul Belarusului, se arată într-un comunicat difuzat de Ministerul Apărării de la Minsk.

Apărarea antiaeriană ucraineană a reuşit să doboare 54 dintre cele 69 de rachete lansate joi dimineaţă de Rusia asupra Ucrainei, a anunţat anterior pe reţelele de socializare comandantul-şef al forţelor armate de la Kiev, Valeri Zalujni.

#Belarus, #racheta ucraina, #razboi Ucraina , #stiri internationale