Canada, la un pas de o mare surpriză la Campionatul Mondial. Cum s-a salvat naționala Belgiei

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 23:28
4448 citiri
Canada, la un pas de o mare surpriză la Campionatul Mondial. Cum s-a salvat naționala Belgiei
Belgia a învins Canada în primul meci de la Mondiale

Selecţionata Belgiei a învins echipa Canadei cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

''Diavolii roşii'', medaliaţi cu bronz în urmă cu patru ani, s-au impus prin golul reuşit de Michy Batshuayi (44), însă victoria lor nu a fost obţinută atât de uşor, nord-americanii ratând un penalty.

Batshuayi a semnat prima ocazie a meciului, în min. 1, cu un şut de la 20 de metri, prins de portar.

Canada, la a doua sa participare la Cupa Mondială, după ediţia din 1986, a început în forţă, surprinzând echipa antrenată de Roberto Martinez, care a rezistat cu greu asalturilor.

În min. 8, un şut al lui Buchanan a fost deviat cu mâna de Carrasco, iar canadienii au primit penalty, după verificarea VAR, însă Alphonso Davies, jucătorul lui Bayern Munchen, a tras telefonat şi Courtois a respins (11). Ar fi fost primul gol al Canadei la Cupa Mondiale, după ce în 1986 nu a înscris.

Nord-americanii au continuat ofensiva, dar Courtois (30) a respins şutul lui Johnston, apoi Alderweireld a blocat şutul din întoarcere al lui David (31). În min. 39, Laryea a fost călcat de Witsel în careul Belgiei, dar nu s-a acordat din nou penalty.

Belgienii au avut o oportunitate bună în min. 23, dar Batshuayi a fost blocat în careu de Hutchinson în momentul şutului.

''Diavolii roşii'' au înscris în min. 44, prin Batshuayi, care a fost angajat de Alderweireld cu pasă lungă, de excepţie, şi l-a executat pe Borjan.

Canada a mai avut două situaţii bune până la pauză, însă Buchanan a reluat peste poartă din 6 metri la centrarea lui Laryea (45+2), iar şutul violent al lui Eustaquio, din marginea careului, a fost blocat de Tielemans (45+5).

După pauză, Belgia a făcut mutările necesare şi a neutralizat jocul Canadei, însă nici nord-americanii nu au mai avut aceeaşi vivacitate şi inspiraţie.

Echipa antrenată de englezul John Herdman şi-a mai creat ocazii de gol, însă fără un grad de periculozitate ridicat: David a trimis cu capul pe lângă (48), iar mingea expediată de Larin cu capul (80) a fost prinsă de Courtois.

Belgienii au avut şi ei câteva oportunităţi, însă Batshuayi a fost blocat de Laryea în momentul şutului (67), iar De Bruyne nu a reuşit să găsească precizia necesară pentru a-l învinge pe Borjan (86, 90+1).

În celălalt meci al grupei, Marocul şi Croaţia au terminat nedecis, 0-0.

Duminică 27 noiembrie sunt programate meciurile din etapa a doua, Belgia - Maroc (Al Thumama Stadium - Doha, 15:00) şi Croaţia - Canada (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan, 18:00).

Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Campionatul Mondial de snooker a început la Sheffield, având la start toate marile staruri ale sportului. În vreme ce Ronnie O'Sullivan caută al optulea succes, conaționalul său Judd Trump...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Belgia, #Canada, #Campionatul Mondial , #Campionatul mondial 2022