Top șase beneficii neobișnuite pe care le apreciază angajații. Ce valorează mai mult, înghețata gratuită, concediul pentru îngrijirea animalului de casă sau o bună comunicare

Vineri, 31 Martie 2023, ora 06:02
2755 citiri
Top șase beneficii neobișnuite pe care le apreciază angajații. Ce valorează mai mult, înghețata gratuită, concediul pentru îngrijirea animalului de casă sau o bună comunicare
Femeie la laptop FOTO Pixabay

6 dintre cele mai neobișnuite și râvnite beneficii oferite de către companii!

„Gândirea inovativa pentru a oferi beneficii neobișnuite de muncă poate ajuta angajatorii să construiască o cultură a companiei și un loc de muncă pozitiv și productiv. Pe lângă faptul că oferă locuri de muncă unice bine plătite, angajatorii se pot remarca și oferind un pachet de beneficii complexe si creative”, spune expertul în resurse umane Sorina Faier.

Specialistul în HR a arătat pentru Ziare.com care sunt șase dintre cele mai apreciate beneficii de către angajați.

1. Înghețată gratuită (sau alte produse)

Sa lucrezi pentru un brand pe care îl iubești poate fi un avantaj dar multe companii oferă angajaților lor acces la produse și servicii gratuit sau cu o reducere mare. Pentru angajatori, acest lucru are avantajul de a familiariza salariații cu produsele companiei iar pentru angajați, este o modalitate de a se bucura de produsele lor preferate gratuit sau la un preț mai mic.

2. Concediu pentru îngrijire animal de casă

De la birouri care acceptă câini la asigurări pentru animale de companie, beneficiile legate de animalele de companie au crescut în ultimii ani. Dar unele companii duc aceste beneficii neobișnuite de muncă la următorul nivel de concedii.

Acest beneficiu oferă o programare flexibilă sau timp liber plătit pentru a îngriji un nou animal de companie, de la a-l duce la programările veterinare până la ușurarea adaptării la noua sa casă. Având politici dedicate centrate pe animalele de companie înseamnă că proprietarii de animale de companie pot adopta în mod responsabil un nou prieten cu blană fără a fi nevoie să folosească zilele tradiționale de vacanță sau concediu neplătit.

3. Plata pentru următoarea vacanță

Perioada de vacanță plătită este grozavă, desigur. Dar să fii plătit pentru timpul petrecut în vacanță este și mai bine atunci când angajatorul tău te ajută să plătești și cheltuielile de călătorie.

4. Bonusuri sau beneficii pentru copii nou-născuți

Întâmpinarea unui bebeluș în familie poate fi stresantă și costisitoare. Unii angajatori oferă asistență pentru a ajuta la atenuarea noilor costuri și responsabilități legate de copiii angajaților.

Aceste beneficii unice de muncă pot merge dincolo de camera unei mame la locul de muncă sau un cont de cheltuieli pentru îngrijirea persoanelor dependente. Iată câteva dintre noile ajutoare pentru copii oferite de unele companii părinților care lucrează. Studiile arata ca la nivel global:

* 13% au oferit servicii de asistență pentru alăptare sau consultații

* 4% au oferit servicii de îngrijire a copiilor la fața locului

* 3% au permis părinților să aducă bebeluși la serviciu

* 2% au acoperit costurile mamelor pentru a expedia laptele matern acasă atunci când călătoresc pentru serviciu

Alte beneficii oferite noilor părinți includ o nouă bursă pentru copii pentru a ajuta la acoperirea costurilor, fondurile pentru garderoba maternității și multe altele.

5. Camere de odihna

Bebelușii nu sunt singurii care beneficiază de un pui de somn. După prânz există perioade când nu-ți dorești nimic mai mult decât 20 de minute somn, odihnă, relaxare. Unele companii oferă angajaților o cameră pentru relaxare și reîncărcare bateriilor înainte de a-și relua atribuțiile.

Camerele pentru un pui de somn concepute pentru ca angajații să se odihnească sunt un beneficiu mai puțin obișnuit, doar 4% dintre companii oferind aceste camere în 2022. Dar 21% dintre angajatori au avut o cameră liniștită rezervată pentru meditație, rugăciune sau doar o pauză dintr-un mediu de lucru aglomerat.

6. Orele de vară

Când vremea se încălzește, poate fi mai greu să rămâi concentrat pe muncă. Orele flexibile sau reduse în timpul lunilor de vară vă pot ajuta să vă planificați distracția de vară, fără a interfera cu munca. Aproximativ jumătate dintre companiile din America de Nord oferă ore scurte în „Vinerile de vară” pentru a începe weekendul mai devreme

Sunt doar câteva ore în fiecare săptămână, dar cu acest beneficiu de lucru puteți începe mai devreme evadarea de weekend sau chiar efectuarea unor sarcini, astfel încât să aveți mai mult timp să vă relaxați.

„Nu toate companiile oferă beneficii neobișnuite de muncă ca acestea. S-ar putea să fii surprins de beneficiile care există astăzi pe piață, chiar și unele locuri de muncă cu normă parțială care oferă beneficii de asigurări de sănătate.

Multe companii își reevaluează beneficiile anual, astfel încât ați putea solicita angajatorului dumneavoastră să ia în considerare adăugarea unui nou avantaj sau acoperire.

Beneficiile unice ale locului de muncă vă pot ajuta să vă creșteți remunerația totală și să vă îmbunătățiți satisfacția în muncă, făcând chiar și o poziție medie să pară una dintre cele mai bune locuri de muncă din toate timpurile”, a mai declarat specialistul în HR Sorina Faier.

Expertul spune că și comunicarea este extrem de importantă pentru angajați. Aceasta chiar a lansat prima aplicație de HR din România care stimulează comunicarea între angajați și companie, crește implicarea și retenția angajaților și facilitează feedbackul pentru a îmbunătăți relațiile de lucru, prin funcții-cheie personalizate și recompense dinamice pentru angajați.

„În România, doar 3 din 10 angajați se implică activ în munca lor, în timp ce ceilalți 7 sunt fie neimplicați, fie neimplicați activ. Mai exact, înseamnă că 70% din angajați fie alocă pur și simplu doar timp la locul de muncă, fără energie sau entuziasm, fie, mai rău, își folosesc timpul pentru a vorbi negativ despre colegi, proiecte, manageri și pentru a submina ceea ce realizează colegii lor. Sunt date cuprinse într-un studiu privind gradul de engagement al angajaților, realizat de o companie internațională de profil, și ar trebui să fie cifre alarmante pentru orice manager și companie.

Pentru că un nivel scăzut de engagement al angajaților duce la o productivitate scăzută și, prin urmare, la o creștere mai lentă, la o fluctuație ridicată de personal și mulți angajați nemulțumiți. One2One este o aplicație de HR complexă, dedicată companiilor mari și medii din orice industrie, care facilitează comunicarea, crește gradul de implicare a angajaților prin acordarea de recompense dinamice, facilitează multe dintre procesele de HR și totodată ușurează recrutarea. Practic, transformă angajații în colegi implicați și oferă un mediu centralizat, ușor de accesat de către orice categorie de angajați”, a explicat fondatoarea.

Angajații sunt diferiți, iar managerii trebuie să știe cum să comunice cu fiecare.

„Feedbackul este extrem de valoros, la fel și comunicarea dintre companie și angajați. Însă cu anumite categorii de angajați acestea se realizează cu dificultate din diverse motive, printre care programul de lucru în schimburi, în teren, faptul că mulți angajați nu au adrese de e-mail de serviciu, fie pentru că nu au un birou sau un computer alocat, fie nu au nevoie să comunice prin e-mail regulat. Prin urmare, nu primesc informații din partea companiei sau nu au posibilitatea să-și transmită nemulțumirile. Toate acestea îi pot face să se simtă deconectați de companie și de obiectivele acesteia, iar asta duce la scăderea satisfacției la locul de muncă, la scăderea productivității și la fluctuație mai mare de personal. Companiile au posibilitatea să creeze un mediu prietenos cu orice tip de angajați, să colecteze feedback prin chestionare generale sau personalizate în funcție de criteriile de interes, departamente, regiuni, categorii de angajați, pot transmite mesaje video și text, știri, anunțuri de joburi. Iar pentru toate acestea, pot seta recompense dinamice, bonusuri în bani, carduri cadou, timp liber suplimentar sau alte stimulente astfel încât angajații să fie motivați și implicați la locul de muncă”, a adăugat Sorina Faier.

#beneficii angajati, #locuri de munca, #locuri de munca Romania, #salarii, #sorina faier , #stiri sociale