Descoperire privind beneficiile neștiute aduse de o băutură: Protejează împotriva unei boli grave

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 06:11
6668 citiri
Descoperire privind beneficiile neștiute aduse de o băutură: Protejează împotriva unei boli grave
Berea poate ajuta împotriva bolii Alzheimer, spun experții FOTO: Sci Tech Daily

Un studiu efectuat de către oamenii de știință de la Universitatea din Milano, Italia, publicat pe 25 octombrie 2022 în revista ACS Chemical Neuroscience din Statele Unite, a descoperit unul dintre beneficiile aduse de consumul de bere moderat.

Astfel, experții au constatat că compușii hameiului din bere ajută la protejarea împotriva bolii Alzheimer.

Berea este una dintre cele mai vechi și mai populare băuturi din lume. Gustul distinct și amar al hameiului folosit pentru a aroma numeroasele sale varietăți de bere este ceva ce unii iubesc, iar alții îl detest, potrivit Sci Tech Daily.

Acum, oamenii de știință au descoperit că berea, o băutură savuroasă și populară în toate colțurile lumii, aduce beneficii pentru sănătate, dacă este consumată cu moderație.

NASA confirmă o descoperire neașteptată din ultimii 20 de ani: În Triunghiul Bermudelor, epava unei navete spațiale VIDEO

Potrivit cercetărilor recente efectuate de cercetătorii de la Universitatea din Milano, Italia, substanțele chimice extrase din florile de hamei pot să inhibe proteinele beta amiloide, care sunt asociate cu boala Alzheimer.

Boala Alzheimer este o boală neurodegenerativă de demență, adesea marcată de pierderi de memorie și modificări de personalitate la adulții în vârstă. O parte din dificultatea în tratarea bolii este decalajul de timp dintre începutul proceselor biochimice subadiacente și apariția simptomelor, cu câțiva ani care le separă.

Aceasta înseamnă că leziunile ireversibile ale sistemului nervos apar înainte ca cineva să-și dea seama că ar putea avea boala. În consecință, strategiile preventive și terapiile care pot interveni înainte de apariția simptomelor prezintă un interes din ce în ce mai mare.

Una dintre aceste strategii implică „nutraceuticele” sau alimentele care au un anumit tip de funcție medicinală sau nutrițională.

Descoperire neobișnuită la 2 kilometri adâncime sub Antarctica: Corpuri extraterestre găsite ascunse în gheață VIDEO

Florile de hamei folosite pentru a aroma berile au fost explorate ca unul dintre aceste potențiale nutraceutice. Cristina Airoldi, Alessandro Palmioli și colegii săi de la Universitatea Milano au vrut să investigheze ce compuși chimici din hamei au avut acest efect.

Pentru a identifica acești compuși, echipa de oameni de știință a creat și caracterizat extracte din patru soiuri comune de hamei folosind o metodă similară cu cea utilizată în procesul de fabricare a berii.

În teste, ei au descoperit că extractele aveau proprietăți antioxidante și ar putea preveni aglomerarea proteinelor beta amiloide, specifice bolii Alzheimer, în celulele nervoase umane.

#beneficii bere, #beneficii bere inima, #boala Alzheimer, #boala Alzheimer semne, #bere sanatate, #berea sanatate , #stiri sanatate