La ce sa ne asteptam de la Benfica

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 11:48
1378 citiri
La ce sa ne asteptam de la Benfica

Otelul Galati da piept marti seara in Liga Campionilor cu Benfica Lisabona, una dintre cele mai in forma echipe din Europa.

"Vulturii" vin la Bucuresti dupa 11 meciuri jucate in acest sezon in care n-au simtit gustul infrangerii. 6 victorii si 5 egaluri a inregistrat Benfica in meciurile jucate in Liga Campionilor si campionatul Portugalia.

Mai mult, formatia pregatita de Jorge Jesus vine in capitala Romaniei dupa un rezultat de egalitate cat o victorie obtinut la campioana FC Porto.

Dupa 6 etape jucate in prima liga portugheza de fotbal, Benfica ocupa primul loc in clasament, cu 14 puncte, la egalitate cu finalistele Europa League din sezonul trecut, FC Porto si Sporting Braga.

De asemenea, Benfica o duce de minune si in Liga Campionilor, acolo unde a pornit sezonul din turul 3 preliminar. Trabzonspor (2-0 si 1-1) si Twente (2-2 si 3-1) au fost echipele eliminate de lusitani in rundele inaugurare.

In primul meci din grupa din care face parte si Otelul, gruparea din capitala Portugaliei a dat piept cu Manchester United, care venea dupa doua succese fabuloase, 8-2 cu Arsenal si 5-0 cu Bolton. Englezilor nu le-a fost insa la fel de usor si cu Benfica si au inregistrat doar o remiza, scor 1-1, dupa ce lusitani chiar au condus timp de aproape 20 de minute.

Cheia succesului

Cu siguranta, un mare merit in forma excelenta a Benficai din ultimii ani o are tehnicianul Jorge Jesus, un necunoscut fotbalului mare pana in 2009, cand a ajuns pe Estadio da Luz.

Adus de la Sporting Braga, Jesus a reusit sa se impuna rapid la Benfica si a cucerit titlul inca din primul sezon, cu o linie de clasament extraordinara: 30 de meciuri - 24 victorii - 4 egaluri si doar doua infrangeri. A fost primul trofeul obtinut de Benfica dupa o pauza de cinci ani, perioada in care marea rivala, FC Porto, si-a facut de cap.

Tot in acel sezon, Jorge Jesus a doborat recordul de victorii consecutive ale clubului, inregistrand 16 succese la rand!

A urmat sezonul 2010/2011, in care Benfica s-a descurcat din nou bine, numai ca Porto, cu Villas-Boas pe banca, a fost invincibila si "vulturii" au trebuit sa se multumeasca doar cu pozitia a doua. Totusi, sezonul a fost salvat cu castigarea Cupei Ligii, care a fost cucerita si in 2010.

Dream team

Pentru a evita o noua dominare totala a celor de la Porto, conducatorii Benficai au bagat mainile in buzunare si au investit serios in transferuri, aducand la echipa jucatori importanti, precum Joan Capdevila, Axel Witsel, Ezequiel Garay sau Eduardo.

Cu acesti jucatori, se poate spune ca Jorge Jesus are la dispozitie in acest moment un adevarat dream team: Artur - Emerson, Garay, Luisao, Pereira - Gaitan, Witsel, Garcia, Aimar - Cardozo, Saviola.

Atentia cea mai mare trebuie acordata paraguayanului Oscar Cardozo, un marcator pur-sange, care in acest sezon a punctat de 7 ori in 10 meciuri. A venit la Benfica in 2007, iar de atunci a marcat 107 goluri in 179 de meciuri!

Asadar, putem spune ca Otelul nu va avea deloc o misiune usoara marti seara in fata unei echipe care viseaza la performante mari in acest sezon.

Intalnirea dintre Otelul Galati si Benfica Lisabona, din Grupa C a Ligii Campionilor, e programata marti seara, de la ora 21:45, pe National Arena din Bucuresti.

Otelul incearca marea cu degetul in Liga Campionilor

Partida va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#benfica lisabona, #Otelul Benfica Liga Campionilor , #stiri Benfica Lisabona