Benjamin Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării. Oficialul guvernamental ceruse "o pauză" în procesul de reformă judiciară

Duminica, 26 Martie 2023, ora 22:57
1561 citiri
Benjamin Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării. Oficialul guvernamental ceruse "o pauză" în procesul de reformă judiciară
Prim-ministrul Benjamin Netanyahu (dreapta) și ministrul de la acea vreme al absorbției imigranților Yoav Gallant la o conferință de presă din 2019 FOTO Noam Revkin Fenton

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a demis duminică, 26 martie, pe ministrul Apărării, Yoav Galant, care în urmă cu o zi a cerut o pauză de o lună în procesul de reformă judiciară, proiect extrem de controversat, relatează Reuters.

“Premierul Benjamin Netanyahu a decis să îl înlăture din funcţie pe ministrul Apărării, Yoav Gallant”, a anunţat biroul prim-ministrului.

Sâmbătă seară, ministrul Yoav Gallant a cerut o pauză de o lună în procesul de reformă judiciară al guvernului, în contextul în care zeci de mii de israelieni continuă protestele la Tel Aviv faţă de acest proiect controversat.

În fiecare săptămână au urmat demonstraţii de la prezentarea, în ianuarie, de către guvernul lui Benjamin Netanyahu, unul dintre cei mai de dreapta din istoria Israelului, a unui proiect de reformă care divizează ţara.

Stârnind îngrijorare în ţară dar şi în străinătate, reforma urmăreşte creşterea puterii aleşilor faţă de cea a magistraţilor. Potrivit opozanţilor săi, aceasta pune în pericol caracterul democratic al statului Israel.

#Benjamin Netanyahu, #demitere israel, #ministrul apararii israel, #proteste Israel , #Israel
Comentarii