Prezentare fastuoasă pentru Benzema în Arabia Saudită: câți spectatori au venit să îl aplaude pe atacantul francez

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 11:02
1665 citiri
Prezentare fastuoasă pentru Benzema în Arabia Saudită: câți spectatori au venit să îl aplaude pe atacantul francez
Karim Benzema

Arabia Saudită i-a rezervat o primire cu fast fotbalistului francezul Karim Benzema, prezentat oficial, joi, la Jeddah, în faţa a 60.000 de suporteri pe stadionul lui Al-Ittihad, noul său club, informează AFP.

Îmbrăcat în tricoul galben-negru al noii sale echipe, fostul atacant vedetă al echipei Real Madrid şi-a făcut apariţia în aclamaţiile publicului, înainte de a urca pe un podium instalat la centrul terenului.

Câştigătorul "Balonului de Aur 2022", care s-a angajat pentru trei ani la clubul saudit, pentru o valoare care nu a fost precizată, s-a adresat în engleză suporterilor pentru a le mulţumi, promiţându-le să conducă echipa "la cel mai înalt nivel", rostind apoi în limba arabă "Assalam o aleikum!" (bună ziua).

Jucătorul de 35 de ani şi-a arătat apoi trofeul câştigat anul trecut, înainte de a face un tur de onoare al stadionului, semnând mingi cu dedicaţii pentru public.

În tribune, pline în special de familii, se puteau auzi mesaje de bun venit, adesea în franceză, precum "Te iubesc, Benzema" sau mesaje cu numele jucătorului inscripţionate pe tricouri ale lui Real Madrid şi Al-Ittihad.

Într-o ambianţă cu muzică la volum maxim, jocuri de lumini, spectacol pirotehnic, un clip cu chipul jucătorului proiectat în 3D pe cer, au precedat apariţia starului pe teren.

"De ce am ales Al-Ittihad? Pentru că este un club de valoare. Este un club care tocmai a câştigat (titlul naţional), care este mereu în progres", precizase jucătorul, în limba franceză, la conferinţa de presă de dinaintea prezentării.

Karim Benzema s-a despărţit de Real Madrid după 14 sezoane în care a cucerit în total 25 de trofee: cinci Ligi ale Campionilor, cinci Cupe Mondiale ale Cluburilor, patru Supercupe ale Europei, patru titluri de campion al Spaniei, trei Cupe şi patru Supercupe ale Spaniei.

Fotbalistul francez, în vârstă de 35 de ani, a disputat în total 648 de meciul în tricoul echipei spaniole şi a înscris 354 de goluri, fiind al doilea marcator din istoria lui Real Madrid, după portughezul Cristiano Ronaldo (450 de goluri), care evoluează la rândul său în Arabia Saudită, la rivala Al-Nassr.

Eveniment Quarterly Report

Scandal sexual la Real Madrid. Patru jucători, puşi sub acuzare
Scandal sexual la Real Madrid. Patru jucători, puşi sub acuzare
Echipa spaniolă Real Madrid fost lovită de un scandal sexual în care sunt implicaţi tineri de la centrul de juniori şi tineret, a anunţat joi cotidianul spaniol AS. „Patru tineri...
Eroul Realului la debutul în Liga Campionilor. Gol salvator în prelungiri, contra unei debutante
Eroul Realului la debutul în Liga Campionilor. Gol salvator în prelungiri, contra unei debutante
Real Madrid, cea mai titrată echipă din istoria Ligii Campionilor (14 trofee) a recut prin mari emoții la debutul în actuala ediție, contra unei echipe debutante. Astfel, în Grupa C, Real...
#Benzema, #Al Ittihad, #Real Madrid , #stiri fotbal