"Barcelona a fost făcută bucăți fără grabă". Benzema a primit nota maximă din partea presei madrilene

Joi, 06 Aprilie 2023, ora 15:53
2428 citiri
"Barcelona a fost făcută bucăți fără grabă". Benzema a primit nota maximă din partea presei madrilene
Benzema a luat nota maximă

Jurnalele madrilene au fost euforice şi au salutat marea performanţă a atacantului francez Karim Benzema, autorul unei triple, şi a lui Eduardo Camavinga, după corecţia aplicată de Real Madrid echipei FC Barcelona (4-0), miercuri seară, pe Camp Nou, în manşa secundă a semifinalelor Cupei Spaniei la fotbal, informează cotidianul L'Equipe.

Cotidianul AS, pro-Real, a salutat sensul expertizei elevilor lui Carlo Ancelotti: "Echipa lui Xavi a fost făcută bucăţi fără grabă, cu abilitatea cuiva care face această treabă de un secol. Madrilenii au rezistat, cu Camavinga în frunte, apoi i-au trimis la podea cu un contraatac condus de Benzema, autorul a trei goluri şi jumătate, şi Vinicius, apoi i-au încredinţat lui Modric rolul de a-i tortura (pe barcelonezi) până la eliminare".

La rândul său, Marca a apreciat evoluţia celor doi francezi titularizaţi în 11-le madrilenilor, Karim Benzema şi Eduardo Camavinga.

Câştigătorul "Balonului de Aur" din 2022 a obţinut nota 10, o raritate pentru cotidianul madrilen, care l-a felicitat pe Benzema pentru "o triplă memorabilă", reamintind că de la "Puskas, niciun jucător al lui Real Madrid nu a mai marcat trei goluri pe Camp Nou". "Benzema s-a întors", a adăugat publicaţia.

Eduardo Camavinga a fost creditat cu nota 9. "El a jucat pe postul de fundaş lateral stânga în locul lui Nacho. El a avut probleme fizice la început, dar s-a refăcut pentru a realiza o nouă performanţă remarcabilă în calitate de lateral stânga. El a făcut un meci enorm din această poziţie şi continuă să crească de manieră exponenţială la Madrid. Numai cuvinte de laudă", a adăugat Marca.

Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Spaniei la fotbal, după ce a învins-o fără drept de apel în deplasare, cu scorul de 4-0, pe marea sa rivală FC Barcelona, miercuri seară, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

Eroul madrilenilor în meciul de pe Camp Nou a fost atacantul Karim Benzema, autorul unui hat-trick în repriza secundă, în minutele 50, 58 (din penalty) şi 80. Golgheterul francez a contribuit şi la primul gol al oaspeţilor, oferindu-i pasa decisivă brazilianului Vinicius Junior, care a deschis scorul în prelungirile primei reprize (45+1).

În meciul tur, FC Barcelona s-a impus cu 1-0 pe Santiago Bernabeu, în urma unui autogol al fundaşului brazilian Eder Militao (26).

Real Madrid va avea ca adversară în finala Cupei Spaniei, programată în data de 6 mai la Sevila, formaţia Osasuna Pamplona, care a eliminat la rândul ei în semifinale formaţia Athletic Bilbao (1-0 în tur şi 1-1 în retur, după prelungiri).

Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO
Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO
Dezbaterea privind absenţa tehnologia de linia porţii în La Liga a fost reaprinsă duminică, după ce un potenţial gol al Barcelonei a fost anulat în Clasico câştigat de Real Madrid, scor...
Antrenorul celor de la FC Barcelona a făcut anunțul mult așteptat. Ce a discutat cu președintele
Antrenorul celor de la FC Barcelona a făcut anunțul mult așteptat. Ce a discutat cu președintele
Antrenorul FC Barcelona Xavi este unul dintre personajele cele mai iubite de suporterii catalani având în vedere faptul că a fost jucător pe Camp Nou. Totuși, acesta fost la un pas să...
#Benzema, #Real Madrid, #fc barcelona, #vinicius , #Barcelona Real Madrid