Bercea Mondialu, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 10:59
3883 citiri
Bercea Mondialu, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare
Foto: Realitatea TV

Interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, a fost condamnat, joi, definitiv, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare.

Acesta este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani, relateaza Realitatea TV.

Potrivit Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, Sandu Anghel a acordat, sub forma de avans (marfa si imprumuturi financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 euro), in conditiile in care intre societatile implicate in dosar nu s-au derulat tranzactii comerciale.

Pe de alta parte, in urma controlului efectuat de organele fiscale, a mai rezultat ca inculpatul, in calitate de persoana fizica si persoana juridica, a acordat imprumuturi unor diferite persoane fizice si juridice de la care a perceput o dobanda lunara cuprinsa intre 5 si 15%, veniturile astfel obtinute in plus fata de suma imprumutata nefiind declarata organelor financiare, sustragandu-se, astfel, de la plata obligatiilor catre bugetul de stat.

In cursul urmaririi penale, in vederea recuperarii prejudiciului, s-a dispus instituirea unui sechestru asigurator asupra conturilor lui Bercea Mondialu, in suma de 102.609,01 euro si 436.863 lei, precum si asupra a 13 imobile detinute de acesta.

Sandu Anghel a fost arestat pe 20 februarie intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, pe Ionut Anghel, zis Mercedes.

El mai este cercetat in alte sase dosare penale iar membrii familiei sale au fost cercetati de politistii din judetul Olt, in ultimii cinci ani, in aproximativ 120 de dosare penale.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#Bercea Mondial condamnat inchisoare, #Bercea Mondial evaziune fiscala , #arest