Ginerele lui Bercea Mondial ramane in arest, a decis Curtea de Apel Constanta

Marti, 22 Iulie 2014, ora 18:57
1518 citiri
Ginerele lui Bercea Mondial ramane in arest, a decis Curtea de Apel Constanta
Foto: ziuaconstanta.ro

Ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, ramane in arest dupa ce magistratii Curtii de Apel Constanta au admis, marti, contestatia procurorilor impotriva masurii Tribunalului care dispusese inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Decizia instantei este definitiva.

Tot marti, Curtea de Apel Constanta a decis ca fiul cel mic al lui Sandu Anghel, Ion Grinica Anghel, nu poate sa paraseasca tara.

Magistratii Tribunalului Constanta au decis, vineri dupa-amiaza, inlocuirea masurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu pentru Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, hotararea instantei nefiind definitiva.

De asemenea, magistratii au respins solicitarea Izaurei Anghel, fiica lui Bercea Mondial, de ridicare a controlului judiciar, dar si pe cea a lui Grinica Ion Anghel, fiul lui Bercea Mondial, de inlocuire a interdictiei de a parasi localitatea cu interdictia de a parasi tara.

Sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin si Grinica Ion Anghel, precum si fiica si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.

Dosarul se judeca la Tribunalul Constanta, unde a fost trimis cu propunerea mentinerii masurii arestarii preventive in cazul lui Marius Constantin si a masurii controlului judiciar in cazul Izaurei Anghel si a lui Grinica Ion Anghel.

Marius Constantin se afla in arest preventiv din 30 mai.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constanteni, in 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea in presa a unor informatii compromitatoare, de coruptie, in care ar fi fost implicat acesta si familia sa.

In 26 martie 2014, Florin Anghel, impreuna cu mama sa, Fanica, l-au amenintat si pe Marian Capatana, martor in dosar, pentru a-l determina sa dea suma de 280.000 de euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor. Ulterior, in 26 mai si 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, si fratele minor al femeii, Grinica Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Basescu, cu aceleasi amenintari despre pretinsa implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a-l determina sa ii dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, in 29 mai, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Basescu, fiind prinsi in flagrant de procurorii anticoruptie.

Doua zile mai tarziu, la data de 31 mai, Florin Anghel i-a telefonat lui Mircea Basescu, din Penitenciarul Colibasi, unde executa o pedeapsa intr-un alt dosar, si i-a cerut sa isi retraga plangerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj, astfel incat Marius Constantin sa fie pus in libertate prin admiterea contestatiei formulate impotriva incheierii de arestare a Tribunalului Constanta. Fiul lui Bercea Mondial a amenintat ca, in caz contrar, va dezvalui, prin intermediul presei, inregistrari care sa sustina implicarea acestuia in savarsirea unor infractiuni de coruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ginere Bercea Mondial arest, #Marius Constantin arest , #arest