Tara lui Bercea Mondialu (Opinii)

Luni, 21 Februarie 2011, ora 23:59
9612 citiri
Tara lui Bercea Mondialu (Opinii)
Foto: Arhiva

In mod normal, stirea despre Bercea Mondialu ar fi trebuit sa intre la capitolul fapt divers. O confruntare intre doua clanuri tiganesti, un ranit, un cap de clan acuzat de tentativa de omor, prins si arestat, dupa ce a incercat sa fuga.

Dar stirea despre Bercea Mondialu a fost cu mult mai mult decat atat. Este inca o felie de Romanie mizerabila, sintetizata de vorbele procurorului de caz: "Cu arestarea lui Bercea Mondialu s-a taiat subventia pentru multe persoane sus-puse!".

Cine sunt ele nu stim precis, dar putem banui, caci interlopul este cumatru cu o serie de persoane care, in mod normal, ar trebui sa se fereasca pana sa si treaca pe aceeasi strada cu un asemenea personaj.

Au acceptat sa-i boteze copiii si nepotii Gabriel Diaconu - fostul viceprimar din Slatina, fostul prefect de Olt - Nicolae Gradinaru, Maria Huza - fosta presedinta a Tribunalului Bucuresti, Gheorghe Brenciu - fost prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, Mircea Basescu - fratele presedintelui Romaniei.

La botez, nu e clar daca al lui Televizor sau al lui Judecator, a venit ca invitata si Lidia Barbulescu, fost sef al CSM si al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Dar Bercea Mondialu a fost si un important pion de camapanie. L-au cultivat in acest scop si Traian Basescu si Mircea Geoana

Ce ii poate lega pe toti acesti oameni, unii dintre ei inalti magistrati, de un infractor de drept comun, mafiot cunoscut inca din '90? Exista un singur raspuns posibil: banii.

Lista cumetrilor lui Bercea Mondialu ne da masura coruptibilitatii demnitarilor romani, capabili sa se infrateasca si cu dracul, pentru un pret suficient de bun. Si nu e doar o suspiciune, daca luam in calcul declaratiile procurorului de caz.

Vobele lui au pus degentul pe rana purulenta care a provocat o adevarata septicemie in societatea romaneasca, infectata de interlopi atotputernici care fac legea nestingheriti, beneficiind de protectia pe care si-au cumparat-o.

Dar cutemuratoare nu este doar coruptibilitatea unor oameni, care ar trebui sa fie exemple de onestitate, ci si faptul ca ei nu au nicio retinere sa-si afiseze infratirea cu infractori cunoscuti.

Niciunul dintre cumetrii sau invitatii lui Bercea Mondialu nu a avut, se pare, sentimentul ca face o fapta nepotrivita. Nu s-au gandit nicio secunda ca prin asocierea lor cu un om ca Bercea Mondialu afecteaza grav nu numai propria imagine, ci, cu mult mai grav, imaginea institutiei pe care o reprezentau. Sau daca le-a trecut cumva prin cap asa ceva, au avut in schimb certitudinea intangibilitatii si un profund dispret, atat pentru institutiile statului, dar si pentru electoratul martor la decaderea lor morala.

Nu cred ca justitia din Romania are vreo sansa de normalizare, cat timp inalti magistrati sunt cumetri cu un interlop notoriu.

Nu cred ca administratia, indiferent de nivel, poate recastiga increderea cetatenilor, cat timp, de la presedinte si familia lui, la primari, asocierea in diferite moduri cu interlopii este accetabila si chiar cautata, daca aduce un profit.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Bercea Mondialu cumetri, #Bercea Mondialu Basescu, #Bercea Mondialu nas , #arest
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Bercea Mondial nu e singurul tigan interlop din pacate....De Mititelu, Vanghele, Iancu, Bombonel, Ilici, Patriciu, etc...n-ati auzit???