Basescu: La ce i-a folosit lui Bercea relatia cu fratele meu?

Luni, 21 Februarie 2011, ora 19:00
4238 citiri
Basescu: La ce i-a folosit lui Bercea relatia cu fratele meu?
Foto: Antena3

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca nici el si nici fratele sau, Mircea Basescu, nu au "prietenii" cu persoane care au probleme cu justitia, si a atras atentia ca lui Bercea Mondialu "nu i-a folosit la nimic" faptul ca Mircea Basescu i-a botezat un nepot.

"Bercea a fost arestat 29 de zile, la ce credeti ca i-a folosit? Legea trebuie aplicata oricarui om, indiferent cine este el si cine i-a botezat copiii. Eu nu constat vreun folos pentru el", a raspuns Traian Basescu la singura intrebare adresata de jurnalistii prezenti la Palatul Cotroceni cu prilejul declaratiei de presa sustinute pe tema Raportului Comisiei Europene pe justitie.

Traian Basescu a tinut sa sublinieze faptul ca fratele sau nu este persoana publica si nici nu este implicat in politica. "A botezat, dar asta nu i-a folosit lui Bercea la nimic", a adaugat seful statului.

De asemenea, Traian Basescu a respins si acuzatiile potrivit carora el sau fratele sau ar fi implicati in vreun fel in scandalurile de coruptie de la vama Constanta. "Nici eu nici el nu am facut vreodata casa buna sau prietenii cu oameni implicati in ilegalitati. Fratele meu va poate raspunde mai bine, nu stiu de ce a devenit fratele meu o persoana publica", a mai spus Traian Basescu.

Interlopul Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu, s-a laudat in fata judecatorilor care au decis arestarea sa preventiva cu legaturile sale de prietenie cu oameni politici importanti.

"Pericolul concret mai rezulta si din conduita generala a inculpatului, caracterizata prin megalomanie si spirit dominator. (...) Inculpatul are convingerea ca atitudinea sa ilicita nu va ajunge sa fie sanctionata penal, pe baza numeroaselor sale legaturi de afinitate realizate cu persoane cu functie de conducere publica importante, care i-au botezat pe fiii sau nepotii sai", se arata in decizia judecatorilor Tribunalului Olt, citata de Antena3.

In ciuda acestor declaratii, Sandul Anghel, poreclit Bercea Mondialu, a fost duminica arestat preventiv pentru 29 de zile, insa avocatii sau au facut recurs.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...