Mircea Basescu, mituit de Bercea Mondialu? - vezi reactia fratelui presedintelui

Joi, 24 Martie 2011, ora 11:33
7122 citiri
Mircea Basescu, mituit de Bercea Mondialu? - vezi reactia fratelui presedintelui

Mircea Basescu, fratele sefului statului, sustine ca nu a intervenit niciodata in dosarul interlopului Bercea Mondialu si nici nu a luat mita de la el.

Declartiile lui Mircea Basescu vin dupa ce Adevarul a publicat informatii conform carora fratele presedintelui ar fi fost mituit de Bercea cu suma de 300.000 de euro, pentru a interveni intr-unul dintre dosarele sale, urmand sa mai primeasca inca 400.000 de euro.

"Nu am avut niciun fel de interventie, nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva. Dupa cum vedeti, Bercea continua sa fie cercetat, arestat. E o aiureala. Niciodata nu am primit un ban de la Bercea Mondialu, nu am imprumutat bani de la Bercea, nu am facut niciun fel de afacere cu dansul si nici prietenii mei nu au facut asta", a declarat Mircea Basescu pentru Realitatea.net.

Mircea Basescu a explicat si cat este de deranjat de scandalul in care este implicat Bercea.

"Imi creeaza acelasi disconfort ca... sa va povestesc ceva. Prin '52, un fel de var de-al lui tata a fost acuzat ca a batut un tractorist. Nu am intervenit in acel dosar nici eu, nici fratele meu, nici macar nu eram nascut, ei bine, acelasi disconfort mi-l creeaza situatia lui Bercea, precum acea poveste", a mai spus Mircea Basescu.

Pe de alta parte, fratele presedintelui a declarat, pentru Gandul ca are incredere in justitie.

"Eu am incredere in Justitia din tara asta, cu toate problemele ei si refuz sa cred ca un procuror si-ar fi permis sa lanseze o asemenea acuzatie, fara niciun fel de cercetare prealabila. Ar fi trebuit sa fie demult la usa mea, sa ma ia la intrebari, nu credeti?", a declarat Mircea Basescu.

Descinderi la casele lui Bercea Mondialu

Intrebat daca a intreprins demersuri pentru a afla daca este cercetat in cazul Bercea sau daca ii sunt interceptate convorbirile telefonice, Mircea Basescu a replicat:

"Nu vad de ce as face asa ceva. Nu cred ca Parchetul iti comunica daca esti sau nu cercetat. Si daca imi sunt ascultate telefoanele, care este problema? Nu as avea nicio problema, de ce sa am? Poate mai injur la telefon sau ma tocmesc la pretul carnii de pui, dar nu am de ce sa ma tem - nu dau si nu primesc mita!".

14 case din Slatina si Draganesti Olt, detinute atat de Bercea Mondialu, cat si de fratii sai au fost controlate joi de 200 de politisti si jandarmi.

Politistii cauta arme si documente fictive ale societatilor detinute. Fratii lui Bercea sunt banuiti de evaziune fiscala, spalare de bani si camatarie, iar in casa mamei interlopului politistii au gasit 200.000 de euro.

Citeste si:
16 primari au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese de către ANI. Cine sunt aceștia
16 primari au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese de către ANI. Cine sunt aceștia
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 16 primari după ce a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură...
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Comentarii
DAN-795
rank 5
M. Basescu si-a platit taxa de protectie printr-o cumetrie cu Bercea si nu cum se tot bilbiie Adevarul ramas in priza din vremea "Pravda"